Söke Kent Konseyi Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Söke Kent Konseyi Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi

Söke Kent Konseyi Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi

Söke Kent Konseyi seçimli genel kurul toplantısı yapıldı.

19.06.2014 21:48

Söke Kent Konseyi seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. Söke Belediye Meclis Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısında Mahbube Özoğul Kent Konseyi'nin yeni Başkanı olarak seçildi.

Genel Kurul toplantısına Söke Kent Konseyi'nde yer alan siyasi partiler, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'da Kent Konseyi toplantısına katılarak izleyenler arasındaydı. Genel Kurul toplantısında Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivioğlu, Fevzipaşa mahallesi Muhtarı Ahmet Yöntem ve Kisir Mahallesi muhtarı Baki Suna Divan Kurulu görevini üstlendi.

Söke Kent Konseyi olarak başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, yapılan çalışmalarda katkı sağlayan başta yürütme kurulu olmak üzere, konsey çatısı altında meclis başkan ve üyelerine, Söke Belediyesi'ne teşekkür etti. Yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bir sunum yapan Levent Tuna; "Bugüne kadar özellikle çocuk meclisine çok önem verdik. Demokrasi kültürü çocuklarda başlar inancıyla çalışmalarını başlattığımız Çocuk Meclisi çok başarılı çalışmalar ortaya koydu. Kadın ve Engelliler Meclislerimizde Ulusal çapta ses getiren çalışmalar yapmışlardır" dedi.

Levent Tuna yeniden aday olmayacağını belirtirken, genel kurulda Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç tarafından, Kadın Meclisi ve Söke'deki çeşitli sivil toplum örgütlerinde faal olarak çalışmasıyla tanınan emekli eğitimci Mahbube Özoğul'un isminin Başkan Adayı olarak önerdi. Başka bir aday çıkmayınca yapılan oylamada, Mahbube Özoğul oy çokluğuyla Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen isim oldu.

Söke Kent Konseyi yürütme kuruluna Ayşe Batmaz, Ahmet Yöntem, Meliha Özkesici, Celal Gümüş, Özen Tijen Şimşek, Tülay Sarayköylü, Av. Ersin Bayrı, Yasemin Kaya, Oktay Karabıyık, Muharrem Kaçar, Münevver Örnek aday oldu. Yapılan seçim sonucunda SÖGİAD temsilcisi Av. Ersin Bayrı (50), Söke ADD Başkanı Münevver Örnek (47), Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ahmet Yöntem (45), Sökespor ve Kadın Sığınma Derneği temsilcisi Ayşe Batmaz (43), Söke ÇYDD Başkanı Meliha Özkesici (41), CHP İlçe Sekreteri ve Kadın Meclisi Üyesi Özen Tijen Şimşek (40), Söke Emekli-Sen Başkanı Celal Gümüş (36) oy alarak yürütme kuruluna seçilen isimler oldular. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Kent Konseyi Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement