Suluova'da Trafik Eğitim Pisti Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Trafik Eğitim Pisti Yapılıyor

Suluova\'da Trafik Eğitim Pisti Yapılıyor

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Trafik Kazalarından Doğan Özürlülüğün Önlenmesi Projesi kapsamında trafik eğitim pisti yapımına başladıklarını söyledi.

02.07.2013 17:23

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Trafik Kazalarından Doğan Özürlülüğün Önlenmesi Projesi kapsamında trafik eğitim pisti yapımına başladıklarını söyledi.

Kaymakam Sarıfakıoğulları,  proje kapsamında Mihri Hatun Anaokulu bahçesinde yapılacak trafik eğitim pistinin alt yapı çalışmalarını inceledi.

"Ülkemizde her yıl trafik kazalarından yüzlerce insanımız hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır" diyen Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:

"Son 30 yılda ülke genelinde yaklaşık 40 bin kişinin trafik kazalarından öldüğünü veya sakat kaldığını göz önüne aldığımızda yapılacak olan eğitim çalışmalarının ne kadar önemli bir soruna temas ettiği daha net anlaşılacaktır. Proje kapsamında yapılacak trafik eğitim pistinde ilçemizde bulunan özellikle anaokulu öğrencileri başta olmak üzere 4-13 yaş grubu çocuklarımız eğitim alacaktır. Bu yaş grubunda öğrencilerimizin trafik bilinciyle yetişmesi ve gelecek kuşakların trafik kurallarına uyma noktasında daha hassas olmaları sağlanacaktır. Trafik kuralları başta olmak üzere toplumsal kurallara uyma noktasında da bilinç oluşumuna katkı sağlanmış olunacaktır."

Trafik eğitim pistinin bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma adına önemine dikkat çeken Sarıfakıoğulları, "Mihri Hatun Anaokulumuz bahçesinde yapılacak bu eğitim pistimizin hazırlıkları ilçemizde bulunan Belediyemiz başta olmaz üzere tüm kurum ve kuruluşların katkılarıyla devam etmektedir. Hazırlanacak eğitim pisti yeni eğitim döneminde hizmete başlayacaktır" dedi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Trafik Eğitim Pisti Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement