Sungurlu'da Başarı ve Motivasyon Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Sungurlu'da Başarı ve Motivasyon Konulu Konferans

Sungurlu\'da Başarı ve Motivasyon Konulu Konferans

Çorum'un Sungurlu ilçesinde öğrenci, görevli idareci ve öğretmenlere yönelik 'Başarı ve Motivasyon' konferansı düzenlendi.

25.09.2013 15:42

Çorum'un Sungurlu ilçesinde öğrenci, görevli idareci ve öğretmenlere yönelik 'Başarı ve Motivasyon' konferansı düzenlendi.

İlçe Özel İdare Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Belediye Başkan yardımcısı Erol Erkoç, işadamları, öğretmenler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dershane Müdürü Mehmet Kepçelioğlu 2001 yılında eğitim öğretime başlayan dershanemiz, 12 yıldır Sungurlu halkına hizmet vermektedir. Yüzlerce öğrenciyi hayal ettikleri işe ve üniversiteye yerleştiren dershanemiz 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında da hem YGS hem de LYS'de Sungurlu 1.si 2.si ve 3.'nü çıkarmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Sevgili öğrenciler dershane olarak amacımız; "Sizi kazanmak, Size kazandırmak, Sizlerle Kazanmaktır" dedi.

Programa katılan Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, "Dışarıda arkadaşlarınız geziyorken okumaya çalışmak çok büyük bir fedakarlık. Attığınız adımlar elde ettiğiniz başarılar sadece sizi kapsamıyor. Başta aileniz olmak üzere, ilerde evlenip barklandığınız zaman çocuklarınız olmak üzere bütün etrafınızda farklı bir insan olarak imza atmak istiyorsanız tek amacınız çalışmak olmalı. Sayın başkanımız bir yılan hikayesine dönüşmüş olan meslek yüksek okulu noktasında gerçekten çok değerli bir önceki kaymakamımızla başlattığımız, çok değerli yeni kaymakamımızla devam ettireceğimize inandığımız bir sürecin içerisindeyiz. Sayın Belediye başkanımızın çok ciddi katkıları sonucunda çok kıymetli bir arsayı bize tahsis etti. Kubilay Karacif hocamızla beraber çok sayıda program açtık 1000' e yakın öğrenciye ulaştık. Gecekonduya benzer bir bina değil, modern bir kampus yapacağız. Gerçekten başkanımızın bu fedakarlıklarına sungurlu halkının fedakarlıklarına değecek Sungurlu halkının gururu olacak bir kampusumuz olsun istedik. İnşallah bu sene içerisinde temellerin atılması için sona geldik. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Rektörlüğümüz ve Sungurlu halkı el ele verdiğimiz zaman yapılmayacak hiçbir şey yok. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Rektör Alkan'ın konuşmasından sonra konferansına başlayan Adem Karafilik programın ilk bölümünde kendi hayat hikayeleri ile beraber esprili bir sohbet gerçekleştirdi. Sonrasında ise sinevizyon eşliğinde sürekli espri yapan Karafilik, motivasyonu artırmanın ve öğrenmenin etkili yollarını gösterdi. Karafilik konferansında öğrenme stilleri, öğrenmeyi öğrenme ve kolay öğrenme teknikleri üzerinde uygulamalı olarak pratik yaptı.

Kişisel becerilerinin geliştirilmesi ve kullanılması her öğrencinin ve yetişkinin nefes alması kadar doğal bir melekesi olmasının önemine değinen Adem Karafilik, "Ülkemizde kişisel gelişimin önemi fazla kavranamamıştır. Mevcut eğitim sistemi, zaten bireyin normal eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kaldı ki; özel yeteneklerini, yaratıcılığını ve düşünme biçimini geliştiren eğitimler sunabilsin. Ama görülen odur ki; üniversite kapılarına dayandığı halde bir sayfalık yazıyı okuyamayan, okuduğunu iki cümle ile ifade edemeyen, iki basamaklı iki sayıyı çarpamayan gençlerimizin sayısı küçümsenemeyecek kadar çoktur. Bunun en güzel ve resmi örneği; üniversite sınavlarında binlerce öğrenci sıfır puan almaktadır. Eğitim sistemindeki bu eksiklikler takviye programlarla giderilmeye çalışılmaktadır" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu'da Başarı ve Motivasyon Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement