Tarihi Konakta 'Türk Sanat Müziği' Esintisi - Son Dakika
Yerel

Tarihi Konakta 'Türk Sanat Müziği' Esintisi

Tarihi Konakta \'Türk Sanat Müziği\' Esintisi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde, her ayın son cumartesi günü düzenlenen; 'Türk Sanat Müziği Konserleri'ne yoğun ilgi gösteriliyor.

28.01.2012 14:52

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde, her ayın son cumartesi günü düzenlenen; 'Türk Sanat Müziği Konserleri'ne yoğun ilgi gösteriliyor. Aynı zamanda da yılın ilk konseri olan etkinlikteyse 'Hicaz makamı'ndan seçkiler sunuldu.

Çukurova Doğa, Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği (ÇUDAK) Türk Sanat Müziği Korosu'nca verilen dinletiye katılanlar arasında; Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy da yer aldı. Ahmet Sağyaşar'ın yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin en sevilen makamlarından biri olarak öne çıkan ve en çok bestesi bulunan; 'Hicaz makamı'ndan da seçkiler sundu. Konser öncesinde kısa bir açıklama yapan ÇÜ Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, "Her ayın son cumartesi günü düzenlemiş olduğumuz; 'Türk Sanat Müziği Konseri'nde birlikte şarkılar söyleyebilmek için en güzel eserleri seçtik" dedi.

Ramazanoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Yılın ilk konserinde, Türk Sanat Müziğinin en sevilen makamlarından biri olan ve en çok bestesi bulunan Hicaz makamını tercih ettik. Hicaz makamına 13. yüzyılda rastlanıyor yani Ramazanoğlu Konağı kadar eski bir makam. Müzikle tedavide de en çok kullanılan makamlardan." Konuşmaların ardından ÇUDAK Türk Sanat Müziği Korosu'nca verilen konsere geçildi. Kimi zaman koronun seslendirdiği parçalara sesleriyle eşlik eden katılımcılar, kimi zaman da alkışlarıyla parçalara ritim tuttu. Konser sonrasındaysa davetli ve katılımcılara simit ikramında bulunuldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Konakta 'Türk Sanat Müziği' Esintisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement