Taşova'da Çocuklarımızı Kaybetmeyelim Projesi - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Çocuklarımızı Kaybetmeyelim Projesi

Taşova\'da Çocuklarımızı Kaybetmeyelim Projesi

Taşova’da Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Çocuklarımızı Kaybetmeyelim" projesi kapsamında öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

22.05.2014 16:38

Taşova Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çocuklarımızı Kaybetmeyelim Projesi kapsamında veliler için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Müftülük salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, teknolojinin çok hızlı geliştiğine işaret etti.

Özellikle iletişim alanının baş döndürücü bir hızla geliştiğini söyleyen Tümer, "Tabi ki tüm gelişmeler insanlığın yararına olan gelişmeler ancak çocuklarımız üzerinde kötüye kullanan, tuzak olarak kullanan, onları kendilerine esir etmeye çalışan bir takım kötü düşünceli insanlar maalesef var. Bizler de bunlarla mücadele kapsamında neler yapabiliriz düşüncesi ile Kaymakamlığımız öncülüğünde Emniyet Müdürlüğünün katkıları ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bir proje hazırladık. Bu projeyle ilgili sadece öğrencilerimizi değil velilerinin de bilgilendirmesi gerektiğini düşündük ve siz sayın velilerimize yönelik bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Çocuklarımızın cebine para koyup, ihtiyaçlarını karşılayıp 'hadi sen okula git' demekle veli olunamayacağını ifade eden Tümer, şöyle devam etti:

"Sorumluluğumuz bitmiyor takibini yapamazsak okulda bir gününü nasıl geçirdiğini sormazsak bu anlamda işi yarım yapmış oluruz daha tehlikeli bir durum oluşur. Tarımla uğraşan bir toplumuz. Bir ürünü tarlaya ektiğimiz zaman sadece hasat için gitmiyoruz. Çapası, sulaması, ilaçlanması gibi çok defa tarlaya gidiyoruz ve sonunda hasat için gidiyoruz. Öğrencilerimizi de başıboş bırakmadan takibini sık yapmalıyız ki yarınlarımız yok olmasın."

Toplantıya katılan velilere projede görev alan rehber öğretmenleri tarafından slayt eşliğinde sosyal medya, internet, cep telefonu kullanımı, madde kullanımı, kötü arkadaş ve kötü çevre  yasa dışı marjinal gruplar, aile içi iletişim ve çocuklara değerli olduklarını hissettirmek konularında bilgi verdi.

Toplantıya Kaymakam Engin Uysal, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, kurum amirleri ve veliler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da Çocuklarımızı Kaybetmeyelim Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement