Tazminat Ödenecek Hayvan Hastalıkları Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Tazminat Ödenecek Hayvan Hastalıkları Belirlendi

Tazminat Ödenecek Hayvan Hastalıkları Belirlendi

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, "Tazminatlı Hayvan Hastalıkları ve Tazminat Oranlarına Dair Yönetmelik" kapsamında üreticilere ödeyeceği tazminatların şartlarında, yönetmelik...

07.03.2013 11:53

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, "Tazminatlı Hayvan Hastalıkları ve Tazminat Oranlarına Dair Yönetmelik" kapsamında üreticilere ödeyeceği tazminatların şartlarında, yönetmelik değişikliğine gittiğini kaydetti.

Tunca, 28579 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; kuş gribi, sığır vebası ve Afrika at vebası ile şap hastalıklarından ölen hayvanların tüm tazminatları, hayvan sahiplerine ödeneceğini söyledi.

Sadece hayvan tazminatının değil, imhasına karar verilen,

hayvansal ürün, yem, madde ve malzemelerin tazminatı ile ilgi de düzenlemeler olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Tunca, bu ödemeler hakkında ise, "Hayvansal ürün, yem, madde ve malzemelerin bedelleri ile imha, nakliye ve dezenfeksiyon masraflarının tamamı, yerel kıymet takdir komisyonu tarafından belirlenen miktarlar üzerinden, sahiplerine tazminat olarak ödenir" dedi.

TAZMİNAT ÖDENECEK DURUMLAR

Yönetmelik kapsamında tazminat ödenmeyecek durumlarında varlığına dikkat çeken Birlik Başkanı Tunca, Üreticilerin işlemlerini düzenli bir şekilde takip ederek yapmaları gerektiğini söyledi. Tazminat alınamayacak durumlar hakkında ise veteriner hekim Tunca, şunları dile getirdi: "Hayvan Hastalıklarında Tazminat Yönetmeliğine göre, resmi kuruluşlara ve belediyelere ait hayvanlar için tazminat ödenmeyecek. Sahipleri tarafından hasta oldukları Bakanlıkça belirlenen usullere göre bildirilmeyen veya hastalıklı oldukları bilinerek satın alınmış olanlar ile Bakanlıkça belirlenen belgeler bulunmaksızın sevk olunan veya resmi Veteriner Hekime muayene ettirilmeden ölen hayvanlar için de tazminat verilmeyecek. İhbarı zorunlu hastalık çıkışının Bakanlık tarafından açıklanması ve aşılama, ilaçlama veya test uygulanmasına karar verildiği halde, hayvanlarına bu uygulamaları yaptırmayan hayvan sahiplerine tazminat ödenmeyecek. İhbarı zorunlu hastalıklara karşı yapılan aşı, serum, ilaç uygulamaları nedeniyle oluşan verim kayıpları için tazminat ödenmeyecek." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tazminat Ödenecek Hayvan Hastalıkları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement