Tekirdağ'da 19'uncu Fırka Anıtı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 19'uncu Fırka Anıtı Açıldı

Tekirdağ\'da 19\'uncu Fırka Anıtı Açıldı

Tekirdağ Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi'nde yaptırılan 19.Fırka Anıtı düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

13.06.2013 12:16

Tekirdağ Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi'nde yaptırılan 19. Fırka Anıtı düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Tekirdağ için büyük önem taşıyan ve Çanakkale Savaşlarında göstermiş oldukları kahramanlıklarla adlarını tarihe altın harflerle yazdıran 19'uncu Fırka'nın Anıtı, Hürriyet Mahallesi TREDAŞ arkasında bulunan arazi üzerine yapılan park içerisinde oluşturularak açılışı yapıldı. Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindekiler anıtın açılış kurdelesini kestiler.

Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, yıllardan beri beklenen ve istenilen 19. Fırka anıtını Tekirdağ'a kazandırmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, "Çanakkale Savaşlarında büyük kahramanlıklar göstermiş 57. Alay ve 19. Fırka'nın Tekirdağ için önemi ve değeri tartışılmaz. Şimdiye kadar Tekirdağ'da böyle bir anıtın yapılamamış olması Tekirdağ için büyük bir eksiklikti. 19. Fırka anıtını Tekirdağ'a kazandırmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tekirdağ halkına hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Anıtının açılışı Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç olmak üzere diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Vali Yerlikaya'da anıtı çok beğendiğini söyledi ve böylesine güzel bir eseri Tekirdağ'a kazandıran Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve ekibine teşekkür etti.

Açılış törenine Belediye Başkan Yardımcıları Av. Nevim Kaçar, Mehmet Özen ve Sinan Çetiz'in yanı sıra belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 19'uncu Fırka Anıtı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement