Trafik Haftası Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Trafik Haftası Kutlaması

Trafik Haftası Kutlaması

Uluslararası Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yılın başarılı kamu personelleri ile yılın örnek şoförleri ödüllendirildi.

10.05.2012 13:20

Uluslararası Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yılın başarılı kamu personelleri ile yılın örnek şoförleri ödüllendirildi.

Trafik Haftası dolayısıyla Yalova Belediyesi Meclis Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törene Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ile Yalova Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Kısım Amiri Jan. Kdm. Bşçvş.Veysel Çelik

ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu Yalova'nın trafik sorunlarını çözmek adına birliktelik gösteren örnek illerden birisi olduğuna dikkat çekti. Trafiğin yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren Eskioğlu, "Kent yaşamı gün geçmiyor ki trafik sorunları yaşanmadan geçsin. Sadece sürücüler değil yayalar olarak da trafik sorunlarını yaşıyoruz. Ancak şunu sevinerek dile getiriyorum ki Yalova trafik sorunlarının aşılması için ciddi mücadele veren illerden birisidir. Kentiçi trafiğin rahatlatılmasında tüm kurum ve kuruluşların birlikteliği önemlidir. Yalova'da bu birliktelikte sağlanmış durumda" dedi.

Eskioğlu'nun ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Ekim ayında uygulanmaya başlanacak olan organik Ulaşım Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Trafik sorununun el birliği ile çözümlenebilecek bir problem olduğuna dikkat çeken Koçal, "Yalova'da bu dayanışma var. 2 yıldan beri bu ilde en fazla trafik sorununun çözümüne kafa yoruluyor, enerji harcanıyor. Bizlerin Yalova'da hayata geçireceğimiz bu proje Türkiye'de örnek teşkil edecek. Bu proje ile ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşayacağız. Organik ulaşım 5-6 Ekim tarihlerinde bu projemizin startını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız ise konuşmasında, "Trafik kazaları tamamen önleyebilmek belki mümkün değildir, ancak bu kazaları, sayıları ve sonuçları itibariyle en az seviyeye indirmek bizlerin elindedir. Trafik problemlerinin temelinde, eğitimden altyapıya, denetimden ilk ve acil yardım hizmetlerinin yürütülmesine, güvenli araç üretiminden çevreci yaklaşıma ve ulaşım hizmetlerinin kazanç getirici yönünden de bulunması sebebiyle ticaret kaygısı gibi çok değişik unsurlar bulunmaktadır. Bizi doğrudan ilgilendiren ve görev alanımıza giren husus trafik denetimidir.Denetim, insan yaşamını korumanın yanı sıra bir ülkenin maddi kaynaklarını korumanın ve verimliği sağlamanın temel gereklerinden biridir. Trafikte denetimin temel amacı, sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktadır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlının korunması, maddi kayıpların azaltılması için, tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir.Yalova kent merkezi ile şehirlerarası yollarda ve ilçelerimizde sorumluluk bölgemizde toplam 24 Ekip otosu 8 motosiklet, 1 çekici. 3 video kayıtlı radar aracı ve 106 trafik personeli ile denetim görevini yapmaktadır. Bu görevimizi yaparken personelimizin yanı sıra 10 fahri Trafik Müfettişi ile 43 Okul Geçit Görevlisi de gönüllü olarak trafik hizmetimize destek vermektedir" dedi.

konuşmaların ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Yalova'da Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Alay Komutanlığı ve Yalova Belediyesi'nde yılın Trafik Personeli seçilen İrfan Ökdem, Kubilay Arda, Ahmet Arpat ve Ünzile Baysal ise ödüllerini Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız'dan aldılar.

Yılın örnek özel otomobil şoförü seçilen Şilan Tekin, yılın örnek özel ticari araç şoförü Enver Yıldız ve yılın örnek özel motosiklet sürücüsü Müfit Çetin'in ödüllerini ise Yalova Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Kısım Amiri Jan. Kdm. Bşçvş.Veysel Çelik

verdi.

(SÇ

10.05.2012 13: 00: 46

TSI

NNNN - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trafik Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement