TÜKODER'den Ramazan Uyarıları - Son Dakika
Yerel

TÜKODER'den Ramazan Uyarıları

TÜKODER\'den Ramazan Uyarıları

Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, iftarları israfa çevirmeme ve Ramazan fırsatçılarına fırsat vermeme çağrısında bulunarak yaklaşan kutsal ayla ilgili çeşitli önerilerde bulundu.

02.07.2013 12:30

Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, iftarları israfa çevirmeme ve Ramazan fırsatçılarına fırsat vermeme çağrısında bulunarak yaklaşan kutsal ayla ilgili çeşitli önerilerde bulundu.

Başkan Sülahi Özalp, yaptığı açıklamada, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerife çok az bir zaman kaldığını hatırlattı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla da tüketicileri bir telaşın sardığını belirten Özalp "Gerek Ramazan ayını rahat geçirmek, gerekse bu mübarek ayın sonunda yer alan bayrama hazırlık için alışverişlerde büyük oranlarda artışlar görülmektedir. Bu artış aynı zamanda israfı da beraberinde getirmektedir. Ramazan ayı rahmet ve ibadet ayıdır ve bu nedenle israftan kaçınmak gerekir. İsraftan kaçınmak bütçemize de katkı sağlayacaktır. Ramazan ayında yaptığımız alışverişlerde kredi kartı kullanımının oldukça arttığını söyleyebiliriz. Ramazan ayında daha çok gıda tüketimi yapıldığından bazı firmalar cazip kampanya ve reklamlarla tüketiciyi alışverişe ve tüketime yönlendirmektedir. Bu nedenle kredi kartlarına yüklenildiğini bunun da bütçemizi zorlayacağını unutmayalım Ramazan fırsatçılarına karşı tüketicilerimizin çok dikkatli ve uyanık olması gerekmektedir. Pek çok fırsatçı sağlımızı tehlikeye sokacak tarihi geçmiş veya bozuk gıdayı özellikle alışverişin arttığı gün ve saatlerde piyasaya sürmektedir. Tüketicilerimiz dikkatli olurken denetim görevi olan kurumların da her yıl olduğu gibi bu Ramazan aynıda da gerekli tedbirleri alacaklarından asla kuşkumuz yok" diye belirtti.

YAZ AYI SEBEBİYLE GIDALARI AZAR AZAR ALIN

Öncelikle tüketicilerin sağlıklı, kaliteli, ucuz ve güvenilir gıda almalarını istediklerini ifade eden

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüketicilerimizin Ramazan ayı münasebetiyle, gıda satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamalarını, et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle yapılacak gıda alışverişlerinde az alıp, tüketip tekrar almak gerektiğini asla unutmamalıyız. Aç, yorgun ve uykusuzken, çok sıcak saatlerde, kalabalıklarda, sinirli ve stresli iken, asla alışveriş yapılamamalıdır. Tüketicilerimiz mutlaka alışveriş listesi yapmalı, planlı ve bilinçli alışveriş yapmalıdırlar. Böylece tüketicilerimiz hem sağlığına hem bütçesine katkıda bulunurken israftan da kaçınmış olacaklardır. Bu yıl da Ramazan ayının tüketicilerimize bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜKODER'den Ramazan Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement