Türgök 4. Öykü Yarışması Ödül Töreni İzmir Üniversitesi'nde Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türgök 4. Öykü Yarışması Ödül Töreni İzmir Üniversitesi'nde Yapıldı

Türgök 4. Öykü Yarışması Ödül Töreni İzmir Üniversitesi\'nde Yapıldı

10’uncu kuruluş yılını kutlayan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı tarafından 4’üncü kez düzenlenen Öykü Yarışması ödül töreni, İzmir Üniversitesi’nde yapıldı.

22.05.2014 10:09

10'uncu kuruluş yılını kutlayan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı tarafından 4'üncü kez düzenlenen Öykü Yarışması ödül töreni, İzmir Üniversitesi'nde yapıldı. Gençler öbeğinde Şeydanur Kaplan, yetişkinler öbeğinde Resul Küçükbostan birincilik ödülüne layık bulunurken Gültekin Yazgan özel ödülü Selahattin Eğe'ye verildi.

2004 yılında İzmir'de görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet etmek amacıyla Avukat Gültekin Yazgan önderliğinde kurulan, Türkiye'nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı olan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) tarafından 4'üncü kez düzenlenen Öykü Yarışması ödül töreni, İzmir Üniversitesi'nde yapıldı. Türkiye genelinden 44 eserin katıldığı yarışmanın jürisi, Yazar Birsen Ferahlı, Yazar Canan Tan, Edebiyat Öğretmeni-Yazar Düriye Ayyıldız, Şair-Yazar Hidayet Karakuş, Yazar Mavisel Yener, Yazar Muzaffer İzgü, Gazeteci-Yazar Bekir Yurdakul ve TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan'dan oluştu. Törende bir konuşma yapan Yazgan, "Kuruluşumuzdan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığına, eğitime ve kültürel gelişime hizmet eden etkinlikler de düzenlemeleri gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle her yıl artan katılımcı sayısı ile bu etkinliği de sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

9-14 yaş arası gençlerin "Düşler", 15 yaş ve üstü yetişkinlerin ise "Direnmek" konusunda öyküler yazdığı yarışma sonucunda gençler öbeğinde Şeydanur Kaplan, yetişkinler öbeğinde Resul Küçükbostan ise birinciliğe layık bulunurken Gültekin Yazgan özel ödülü kategorisinde ise Selahattin Eğe ödüle layık bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türgök 4. Öykü Yarışması Ödül Töreni İzmir Üniversitesi'nde Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement