Gökgöl'de Turizme Çamur Engeli - Son Dakika
Yerel

Gökgöl'de Turizme Çamur Engeli

Gökgöl\'de Turizme Çamur Engeli

Gökgöl Mağarası'nda, içinden geçen yer altı deresinin taşarak yürüyüş yollarının çamurla kaplanması dolayısıyla 4 aydır turist ağırlanamıyor.

26.02.2014 11:54  Güncelleme: 15:19

Temiz ve serin havasının yanı sıra görsel zenginlikleriyle stresten arındıran Gökgöl Mağarası, İl Özel İdaresi tarafından turizme açıldığı 2001'den itibaren her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Kentin önemli turistlik alanlarından olan mağara, geçen yılı ekim ayındaki aşırı yağışlar nedeniyle taşan derenin taşıdığı çamur ve çakılların yaptığı tahribat nedeniyle il turizmine yaklaşık 4 aydır katkı sağlayamıyor.

Çamur nedeniyle 300 metreden daha ileriye gidilemeyen Gökgöl'de, her yıl tekrarlanan benzer sıkıntıların aşılması için, ihale doğrultusunda kalıcı düzenlemelerin faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihalenin ardından mağara içinde ve dışında bir çok alanda yeniden düzenlemeler yapılmasının planlandığını ifade etti.

Mağara içinde yaşanan selin çakıl ve çamurla yürüyüş yollarını doldurmasının yanı sıra ahşap köprülere zarar verdiğini anlatan Demirtaş, ''Valimizin talimatlarıyla Gökgöl Mağarası'nda insanların daha rahat gezebilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için bütün gider ve maliyet hesaplamaları bitirilmiş, büyük ihtimalle 15 Mart gibi ihale aşamasına gelinecektir." diye konuştu.

Demirtaş, projenin uygulanmasının mağaranın özgün yapısının korunması için önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İhaleyle mağara, turizme açık olan 875 metrelik kısmında kapsayacak yürüyüş yolu onarımı ve aydınlatma projeleriyle yeniden turizme kazandırılacaktır. Proje, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır. Yapılacak çalışmanın ardından ziyaretçilerin daha verimli bir gezi yapması sağlanacak. Yürüyüş yolları doğal taşla kaplanacak. 3 ahşap köprünün yenilenmesinin yanı sıra yürüyüş yolu boyunca korkuluklar yapılarak oluşumlara insan elinin değmesi engellenecek. Su altı aydınlatmalarla da görsel güzellik artacak." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökgöl'de Turizme Çamur Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement