Umut Ve Sevgi Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Umut Ve Sevgi Şenliği Başladı

Umut Ve Sevgi Şenliği Başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ülkenin Geleceğine Yönelik Yapılan Her Çalışmanın Yanında Olduklarını Belirtti.

14.04.2011 23:40

Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından düzenlenen 2. Bursa Eğitim ve Kültür Şenliği'ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ülkenin gelişmesi adına atılan tüm adımların mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak amacıyla Gökçen Plaza'da düzenlenen şenliğe eşi Hüsniye Altepe ile katılan Başkan Recep Altepe, ülkesini seven insanların ülkenin geleceğine katkı koyan çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

Milletimizin dünyadaki yerini en üstlere taşıması için gereken en önemli faktörün eğitim olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, bunun için de gelecek nesillerin sağlıklı, düzgün ve sürdürülebilir bir eğitim aşamasından geçmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Altepe, hanımların el emekleri ve katkılarıyla düzenlenen bu şenlikten elde edilen gelirin de geleceği bilim adamı, doktor, avukat, yönetici, siyasetçi ya da idarecileri olacak kızların eğitimleri için kullanılacağını sözlerine ekledi. Vali Şahabettin Harput ise bir milletin en önemli zenginliğinin kültürü olduğunu dile getirdi.

Adetler, gelenekler, oyunlar ve yaşam biçiminin kültürü oluşturduğunu ifade eden Vali Harput, şenliğin önemine vurgu yaptı. Harput, sokaklarda yaşayan gayri ahlaki durumlara düşmüş çocukların kurtarılması için, büyük yetenekleri olduğu halde sahipsizlik, imkansızlık sebebiyle okuyamayan yüz binlerce çocuk olduğunu söyledi. Devletin tüm organlarıyla bu tür çocuklara sahip çıktığını anlatan Vali Harput, "Ama burada hanımefendilerin çok farklı bir sahiplenmesini görüyoruz. Hanımların bir şeye sahip çıkıp da başaramadığı bir hizmet hatırlamıyorum. ´Her başarılı erkeğin arkasında hanım vardır´ derler, artık hanımlar burada öndeler.

Bu güzel hizmeti alkışlıyorum" dedi. 10 gün sürecek şenliğin açılışına Başkan Altepe ve eşi Hüsniye Altepe'nin yanı sıra Vali Şahabettin Harput ile eşi Funda Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan ile çok sayıda vatandaş katıldı.Şenliği organize eden BUSEDER Başkanı Berna Küçükdağ, ´ülkemiz için ne yapabiliriz´ düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek, şenlik kapsamında seminerlerden konserlere, sergilerden kermes etkinliklerine kadar çok sayıda etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Ahmet Hamdi Gökbayrak Anadolu Öğretmen Lisesi Halk Oyunları Ekibi´nin gösterisiyle renklenen açılışta şenliğe katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür plaketi verildi. Şenlikteki stantlarda gıdadan el işi ürünlerine yüzlerce çeşit ürün görücüye çıkıyor. Elde edilecek gelir kız öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak. Hedef; 150 kız öğrenciye burs vermek. Şenlik boyunca uzmanlar çeşitli seminerler verecek. Çocukların sevdiği karakter Caillou Hayal Dünyası da Cumartesi günü şenlik alanında sahne alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Umut Ve Sevgi Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement