Ustadan Kaymakama Saz Hediyesi - Son Dakika
Yerel

Ustadan Kaymakama Saz Hediyesi

Ustadan Kaymakama Saz Hediyesi

Türkiye'nin sayılı saz ustaları arasında gösterilen Ali Keskin, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'a saz hediye etti.

28.05.2012 14:17

Türkiye'nin sayılı saz ustaları arasında gösterilen Ali Keskin, Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'a saz hediye etti.

Ayvacık ilçesi Çökekli köyünde oturan ve aynı zamanda Samsun İl Genel Meclisi Üyesi de olan saz yapım ustası Ali Keskin, Kaymakam Ufuk Akıl'ı makamında ziyaret ederek kendi imalatı olan el yapımı saz hediye etti. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'ın Türk halk müziğine çok ilgili olduğunu bildiğini ve bu nedenle kendisine bir saz yaparak hediye etmeye karar verdiğini söyleyen Ali Keskin, "Kaymakamımız halk müziğimize ve kültürümüze oldukça düşkün. Saz çalma konusunda da istekli. Ben de bu ilgisinden dolayı kendisine bir saz yaptım. Kültürümüze sahip çıkma ve yaşatma amacıyla yürütülen çalışmalar ve desteği için, şahsım ve Ayvacıklılar adına hatıra olarak saklamasını temenni ediyorum" dedi.

Kaymakam Ufuk Akıl da Ali Keskin'e teşekkür ederek, "Kültürel değerlerimize ve özellikle müzik kültürümüze sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu sanatı yaşattıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Çok kıymetli olan bu sazı hayatım boyunca muhafaza edeceğim" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Çökekli köyünde el oymacılığı alanında yürütülen bir proje kapsamında el yapımı oyma saz üretiliyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ustadan Kaymakama Saz Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement