Uü'den Ukam'a Destek Sözü - Son Dakika
Yerel

Uü'den Ukam'a Destek Sözü

Uü\'den Ukam\'a Destek Sözü

Uludağ Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, UÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne destek vereceklerini söyledi.

30.12.2013 17:47  Güncelleme: 08:54

Uludağ Üniveristesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversite bünyesindeki UÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (UKAM) maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Dilek, UKAM danışma ve yönetim kuruluyla bir araya gelerek "Bursa'da kadınlar için neler yapılabileceği" konusunda bir toplantı yaptı. Rektörlük Binası D Salonunda gerçekleşen toplantıda UKAM Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri ve Bursa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul hazır bulundu.

UÜ'de kız öğrenci sayısının erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla olduğunu belirten Dilek, "Bu gerçekten sevindirici bir tablo. Kadınlar ülkemizde ve dünyada birçok konuda haksızlığa uğruyor. Kızım olmadığı için zaman zaman üzülüyordum. Fakat kadınların uğradığı haksızlıkları görünce de kız evladım olmadığına seviniyorum. UKAM'a maddi ve manevi her türlü desteğe hazırız" dedi.

UKAM Başkanı Prof. Dr. Aytaç da öncelikle kadına yönelik tüm çalışmaları bir çatı altında toplamak istediklerini belirtti.

Kadının toplumdaki etkinliği artıracak, fırsat eşitsizliğini yok edecek etkinlikler yürütmeyi planladıklarını belirten Aytaç, "Öncelikle öğrencilere yönelik proje uygulamayı hedefliyoruz. İlk etkinliğimizde cezaevinde başladıkı ve kadın cinayetinden hüküm giyen 32 kişiye eğitim verdik. Bu çalışmada çok olumlu sonuçlar aldık" dedi.

Sunay Özkul iseTürkiye de ilk kez 2011 yılında kadın adına bir müdürlük oluşturulduğunu belirtti.

UÜ ile birlikte kadının Bursa'daki tomografisini çekeceklerini anlatan Özkul, şunları kaydetti:

"Sadece kadına yönelirseniz kadınların problemlerini çözemezsiniz. Önemli olan kadını mağdur edeni eğitmek. Mesela Bursa'da kadın istihdamıyla ilgili bir veri yok. Kadınlar vasıfsız eleman olarak 750 liraya çalıştırılıyor. Eşinden ayrılan ve kendi ayakları üstünde durmaya çalışan bir kadın 750 lira ile nasıl geçinecek? Ev kirasını, üç çocuğunun bakımını nasıl sağlayacak? Mecbur eşine geri dönüyor ya da ne yazık ki başka yollara yöneliyor. İlimizin ihtiyaçlarına göre kadınları yönlendirmeli ve kalifiye elaman olarak eğitmeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uü'den Ukam'a Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement