Vali Savaş Engellileri Sevgi Kapısı'nda Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Savaş Engellileri Sevgi Kapısı'nda Kabul Etti

Vali Savaş Engellileri Sevgi Kapısı\'nda Kabul Etti

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Valiliği bünyesinde engelliler için kurulan Sevgi Kapısı'nda engelli derneklerini ağırladı.

05.06.2013 17:33

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Valiliği bünyesinde engelliler için kurulan Sevgi Kapısı'nda engelli derneklerini ağırladı.

Vali Savaş'ın Valilik binası zemin katında bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı'ndaki kabulüne, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Kıvrak ve dernek üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan Vali Savaş, "Engelli doğmuş veya sonradan engelli olmuş toplum kesimlerinin engellerini azaltmak, hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetleri elbirliği ile en üst seviyede yapma gayretinde olacağız. Bu hizmetleri daha öncelikli olarak değerlendirmek istiyoruz. Sizin adınıza birilerinin bir şeyler düşünmesi değil, yapılacak işleri sizinle beraber elbirliği ile yapmamız gerekiyor. Burada olduğu gibi sizlerin de yapılması gereken işlerde katkılarınız sağlanacaktır" diye konuştu.

Engelliler Koordinasyon Merkezi Sevgi Kapısı'nı çok beğenen Vali Savaş, "Burası çok güzel ve bizim hizmet anlayışımıza da uygun olmuş. Burası valilik ama, valilik sadece vali ve valilik personeline ait değil. Burası, bunun gerçek bir örneği. Benim çok hoşuma gitti, çok mutlu oldum. Emeği geçen, yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Savaş'a "hoş geldiniz" diyerek başarı dileklerini ileten Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, "Burası çok güzel oldu burayı yapanlardan, düşünenlerden Allah razı olsun. Burası sanki kendi evimiz gibi. Bu vesileyle biz sizlere hoş geldiniz demek istiyoruz. Eskiden sayın valilerimizle görüşmek çok zahmetli oluyordu. Bu merkezde görüşme ve derdimizi anlatma imkanımız oldu. Buraya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Kıvrak, Manisa'da engellilere yönelik faaliyetlerin İl Engelliler Konseyinde görüşülerek hayata geçirildiğini, böylece engellilere yönelik yaşamın kolaylaştığını söyledi.

Görme engelli Süleyman Ekici, Temmuz ayında Engelli Erişilebilirlik mevzuatının öngördüğü sürenin dolacağını, mevzuat kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerinde komisyonlar kurulacağını, denetleme komisyonunca kurum ve kuruluşların engellilerin erişilebilirliğine uygun yapılanmalarının denetleneceğini, mevzuatta herhangi bir engel teşkil etmemesi halinde denetleme komisyonunda yer almak istediklerini söyledi.

Vali Savaş da, devlette devamlılığın esas olduğunu ifade ederek,

"Vali değişince valiliğin çalışmaları değişir, diye bir şey yoktur. Devlette devamlılık esastır. Bizler de daha önce alınan kararları daha da etkin hale getirmek için ilave yapılması gereken ne varsa onları yapmaya çalışacağız. Taleplerinizi dikkate alacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Savaş Engellileri Sevgi Kapısı'nda Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement