Vali Yardımcısı Kökçü Suriyeliler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vali Yardımcısı Kökçü Suriyeliler ile Bir Araya Geldi

Vali Yardımcısı Kökçü Suriyeliler ile Bir Araya Geldi

Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Adıyaman’da faaliyetini sürdüren Suriyelilere ait Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneğini ziyaret ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

27.12.2016 16:07

Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Adıyaman'da faaliyetini sürdüren Suriyelilere ait Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneğini ziyaret ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Onur Kökçü'yü dernek binası girişinde Suriyeliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Amr Bin Alnmr ile dernek yöneticileri karşıladı. Ziyarette Vali Yardımcısı Onur Kökçü'ye İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aksoy eşlik etti.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amr Alnmr, Vali Yardımcısı Onur Kökçü'nün ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, "İç karışıklığın ülkemizde meydana geldiği ilk günden itibaren bizlere yardım elini uzatan ve gönül kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine ve Türk halkına minnettarız" dedi.

Ziyarette Suriyelilerin taleplerini dinleyerek, bu talepleri tek tek not alan Vali Yardımcısı Onur Kökçü, "Yaklaşık 5 yıldır Suriyeli kardeşlerimizi ülkemizde ağırlıyor, onlarla soframızı paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bizlere umut bağlayan mazlumları tarih boyunca hiç bir zaman kaderine terk etmedik. Bize umut bağlayan kardeşlerimize Ensar olmakla aynı zamanda tarihi misyonumuzu yerine getiriyoruz. Adıyamanlı hemşehrilerimizin, Suriye'deki iç savaştan ve zulümden kaçarak muhacir olarak kendisine sığınan kardeşlerine Ensar anlayışıyla sahip çıkması her türlü takdirin ve teşekkürün üstündedir. Temennimiz Suriye'deki ve Orta Doğu'daki bu karışıklıkların bir an önce sona ererek, bölgeye huzurun ve barışın hakim olması ve herkesin doğduğu topraklarda yaşamasıdır" dedi.

Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amr Alnmr, Adıyaman'da yaşayan Suriyelilerin problemlerinin çözümü noktasında gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Yardımcısı Onur Kökçü'ye bir adet şükran plaketi takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yardımcısı Kökçü Suriyeliler ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement