Velilere Karne Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Velilere Karne Uyarısı

Velilere Karne Uyarısı

Eğitim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, yarıyıl tatilinde velileri özellikle karnesi kötü olan öğrenciler hakkında cezalandırmanın etkili bir çözüm olmadığı şeklinde uyararak, “Onlara sevginizin şartlara bağlı olmadığını gösterin” dedi.

23.01.2015 09:55

Eğitim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, yarıyıl tatilinde velileri özellikle karnesi kötü olan öğrenciler hakkında cezalandırmanın etkili bir çözüm olmadığı şeklinde uyararak, "Onlara sevginizin şartlara bağlı olmadığını gösterin" dedi.

Eğitim Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, yaptığı açıklamada, öğrencinin 'Karnesi iyiyse çalışkandır' düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, "Bizler veli olarak devamlı sonuca bakarız. Karnen iyiyse çalışkansın düşüncesi hakimdir bizde. Bu nedenle karnesi kötü olan öğrenciler, karnesini iyi göstermek için çeşitli yollara başvurur. Bugün bazı öğrenciler alacakları hediyelerin hayallerini kurarken, bazıları ise yiyecekleri dayağı, uygulanacak şiddeti düşünmektedir" dedi.

Cezanın etkili bir çözüm olmadığını da belirten Babatonguz, "Öğrencinin karnesi kötü ise tek suçlu kendisi değildir. Veliler kendini de sorgulamalıdır. Çünkü öğrencinin ortaya koyduğu sonuca velisi de ortaktır. Eğer çocuğumuzun başarılı olmasını istiyorsak, onunla konuşmak, nedenini araştırmak, veli ve öğrenci olarak hatalarımızın farkına varmak zorundayız. Sevginizin şartlara bağlı olmadığını ona gösterin. Bireysel farklılıkların zihinsel alanlarda da olduğunu unutmayın. Çocuğunuzu mutlaka biri ile kıyaslamak istiyorsanız, kendisi ile kıyaslayın. Ne kadar yorgun olursanız olun, çocuğunuzla her gün düzenli olarak ilgilenin. İkinci dönem en geç ayda bir defa okula uğurlayarak, çocuğunuzun durumunu öğretmenleri ile görüşün" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velilere Karne Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement