Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturacaklar - Son Dakika
Yerel

Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturacaklar

Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturacaklar

Afyonkarahisar'da hayata geçirilecek "Yeşeren Sonbahar" projesi ile yalnız yaşayan ve hiçbir sosyal aktivitede bulunmayan yaşlılar, gezilere katılıp sinemaya gidecek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Ramazan Bayramı'ndan sonra hayata geçirilecek Birbirlerini daha önce hiç görmeyen ve hayatlarını yalnız geçiren 100 yaşlı, 225 gün boyunca pek çok sosyal aktiviteye katılacak

26.07.2013 12:24

ALİ KEMAL AKAN - Afyonkarahisar'da hayata geçirilecek "Yeşeren Sonbahar" projesi ile yalnız yaşayan ve hiçbir sosyal aktivitede bulunmayan yaşlılar, gezilere katılıp sinemaya gidecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Ramazan Bayramı'ndan sonra hayata geçirilecek. Birbirlerini daha önce hiç görmeyen ve hayatlarını yalnız geçiren 100 kişi, 225 gün boyunca pek çok sosyal aktiviteye katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da yalnız yaşayan yaşlılara kucak açılacağını ifade etti. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje ile huzurevi ihtiyacının yanı sıra gençlik merkezi işlevinin de üstlenileceğini belirten Sezer, yalnız yaşayan yaşlıların bu durumlarını bir nebze olsun unutturmayı hedeflediklerini aktardı.

Çocuklarını kreşe veren ailelerin rahatlığında, yaşlılarını da kendilerine emanet edebileceklerini dile getiren Sezer, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar genelinde yaptığımız sosyal incelemelerde, bazı ailelerin evde bakmakla yükümlü olduğu yaşlı kimselerin olduğunu tespit ettik. Bu yaşlı kimselerden dolayı ailelerdeki genç üyelerin istihdama katılamadıklarını da gözlemledik. Hazırladığımız projemizle evlerinde yaşlı üyeleri bulunan aileler, hafta içi her gün yaşlılarını bizlere teslim edecekler. Biz de bu yaşlı insanları 'hoşgeldin evi' adındaki merkezimizde ağırlayacağız."

Projeyi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyolog Veysi Demir ve sosyolog Zafer Kutlu'nun hazırladığını anlatan Sezer, "Yeşeren Sonbahar" projesiyle birlikte sosyal yoksunluk içindeki yaşlıların, tarihsel ve kültürel bilinçlerini artırmak da istediklerini vurguladı. Sezer, Çanakkale gezisi, periyodik dönemlerde de tiyatro ve sinema izleme faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini, yaşlıların özel günlerinin kutlanacağını ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevlilerince çeşitli hobi kurslarının verileceğini kaydetti.

Sezer, hazırlanan bu çalışmayı sürdürmek ve  Afyonkarahisar'daki tüm yaşlılara bu yolla da ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşlılara Yalnızlıklarını Unutturacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement