Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı - Son Dakika
Yerel

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) tarafından "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" başlıklı konferans düzenlendi.

24.01.2012 14:27

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) tarafından "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" başlıklı konferans düzenlendi.

SİSAD ile R.G Enerji işbirliğinde derneğin çok amaçlı salonunda saat 19.00 ile 20.30 saatleri arasında gerçekleştirilen konferansa Sinop Çevre Platformu Sözcüsü Metin Gürbüz ile R.G Enerji uzmanları konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Bilim Sanayi ve Teknoloji müdürü Hayati Yaşar ile çok sayıda sanayici ve işadamı izledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, Sinop'ta ilk kez yenilebilir enerji konusunun ele alındığı bir konferansın düzenlendiğini söyledi. Albayrak, "Bilindiği gibi dünya ve ülkemiz enerji açığına sahip. Bizler bu enerji krizinin en asgari şekilde atlatılabilmesi için çaba harcamaya kararlıyız. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yeni kurulan enerji firmaları ile konunun uzmanları tarafından bilgilendirilmek istiyoruz. Bu konuda dernek olarak, bu konuda seminerler, konferanslar, gerekse bunun dışında başka çalışmalar yapmak ve bu çalışmalara öncülük etmek arzusundayız. İlklere imza atan derneğimiz tarafından düzenlenen konferansımızın verimli geçmesi ve yaşanılabilir yarınlar için umut olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra sinevizyon eşliğinde

'doğa, verdiklerini geri alır' adlı sunumunu yapan Çevre Platformu Derneği Sözcüsü Metin Gürbüz, sunumuna enerjinin tanıyla başladı. Türkiye'de hidroelektrik potansiyelinin dörtte üçü ile rüzgar potansiyelinin tamamına yakının el değmeden bekletildiğini kaydeden Metin Gürbüz, yüzde 98'inin ithalatla karşılanan doğal gaza ve ithal kömüre artarak bağlanılmasının, yani dışa bağımlılığın son derece hatalı olduğunu söyledi. Gürbüz'ün ardından Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Serkan İşcan tarafından "Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri" konulu sunum yapıldı. Program R.G Firması Yetkili Yurdaer Dönmez tarafından

'yenilenebilir enerji kaynaklarında Sinop' konulu haritalı sunum, 'rüzgar santrallerinin kurulması ve işletmeye alınması' konuları anlatıldı. Program R.G. Enerji firması ürün tanıtımı ve soru-cevap bölümüyle sona erdi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement