Yozgat'ta Meyvecilik Geliştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Meyvecilik Geliştiriliyor

Yozgat\'ta Meyvecilik Geliştiriliyor

Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında çiftçiye 21 bin 650 mevye fidanı dağıttı.

21.03.2012 15:26

Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında çiftçiye 21 bin 650 mevye fidanı dağıttı.

Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliği geliştirme projesi kapsamında il özel idare desteği ile alınan meyve fidanlarını çiftçilere dağıtıyor. Meyve fidanlarının dağıtımını yapan Ziraat Mühendisi Yusuf Aydın, Yozgat'ta meyveciliği geliştirme projesinin sürdüğünü ve her yıl belirli oranda meyve bahçelerinin oluşturulduğunu belirterek, "Bu yıl 270 dekar alanda meyve bahçesi oluşturulması planlandı. Bu kapsamda da il özel idare desteği ile alınan 21 bin 650 fidanı çiftçilerimize dağıtıyoruz" dedi.

Bir dekara 80 fidan verildiğini ifade eden Aydın, "Fidan dağıtımı öncesi, toprak hazırlama ve fidanların nasıl dikileceği konusunda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Yozgat il merkezimizde 108 çiftçiye, elma, armut, ayva ve kiraz gibi çeşitli meyvelerden dağıtıldı. Çiftçimiz aldığı bu fidanların ücretinin yüzde 25'ini karşılarken yüzde 75'lik kısmını ise il özel idare müdürlüğü tarafından karşılandı" diye konuştu.

Çallı Köyünden Köksal Şerefli isimli çiftçi, bu yıl

3 dekar alanda elma meyvesi oluşturacağını belirterek, "Şu anda 240 fidan aldım. Geçen yıllarda da fidan almıştım bununla birlikte 12 dekar meyve bahçem oludu. İnşallah bazılarından bu yıl ürün alacağız. Bize destek sağlayan il özel idare müdürlüğüne ve tarım il müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Meyvecilik Geliştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement