Yumurtalık'ın Çehresi Değişecek - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık'ın Çehresi Değişecek

Yumurtalık\'ın Çehresi Değişecek

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin çehresini değiştireceği yorumu yapılan; 'Sahil Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nde ikinci aşamaya geçildiği bildirildi.

17.09.2012 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin çehresini değiştireceği yorumu yapılan; 'Sahil Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nde ikinci aşamaya geçildiği bildirildi. Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, ilçeye daha fazla turist çekebilmek için projenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Atatürk Parkı'nın kuzeyinden başlayan çalışmaların, Kale Surları'na kadar uzanacağı ifade edilirken, yüklenici firma ile de 20 Temmuz 2012 tarihinde imzalandığı ve tüm çalışmaların da 30 Aralık 2012 tarihine kadar tamamlanmasının öngörüldüğü hatırlatıldı. Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, ilçenin çehresinin değiştireceğini savunduğu 'Sahil Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğunu, buradaki amacın da Yumartılak'ın turizmden aldığı payın arttırılması olduğunu vurguladı.

Projeyi hazırlayan mimar Necmettin Çıragıoğlu da, 'Sahil Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi' hakkında teknik bilgiler verdi. Proje ile birlikte ana cadde üzerindeki orta refüj kaldırılarak, refüjden kazanılan payın kaldırıma ekleneceğini belirten Çıragıoğlu, yine kaldırım da 120 santimetre daha park içine kaydırılarak, toplam 200 araçlık oto park yeri kazanılacağını dile getirdi. 4 aile çay bahçesinin 600 metrekare açık, 400 metrekare de kapalı olmak üzere toplam bin metrekarelik alanıyla özel günler, düğün, nişan yapılabileceğini kaydeden Çırağınoğlu, restaurant ile birlikte park içerisinde mangalsız piknik alanları yapılacağı bilgisini de verdi. Çıragıolu, "Bu proje hayata geçirildiğinde Yumurtalık'ın çehresinin değişecek" yorumunda bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık'ın Çehresi Değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement