Zeytinköylü Kursiyerler Yılsonun Sergisi Açtı - Son Dakika
Yerel

Zeytinköylü Kursiyerler Yılsonun Sergisi Açtı

Zeytinköylü Kursiyerler Yılsonun Sergisi Açtı

Selçuk Halk Eğitim Merkezi'nin Okullar hayat Olsun projesi kapsamında Zeytinköyde açtığı Dikiş-Nakış ve Arıcılık Kursları sona erdi.

19.06.2013 18:02

Selçuk Halk Eğitim Merkezi'nin Okullar hayat Olsun projesi kapsamında Zeytinköyde açtığı Dikiş-Nakış ve Arıcılık Kursları sona erdi. Kursiyerler, belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Zeytinköy İlkokulu'nda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Şube Müdürü Sezai Menteşe, Selçuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz, Çamlık Köyü Muhtarı Mehmet Eryıldız, Zeytinköy Muhtarı Hüseyin Karadağ, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca, Çamlık Köyü'ndeki kurslara katılan ve geçtiğimiz günlerde belge alan kursiyerler de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gökgöz yaptı. Zeytinköy muhtarlığının talebi üzerine Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde mart ayında bayanlara yönelik dikiş-nakış kursu açtıklarını, daha sonra yine talep üzerine mayıs ayında da erkeklerin katılımıyla arıcılık kursu açıldığını, kursların bitiminde ise tüm katılımcıların belge almaya hak kazandıklarını söyledi.

Öğretici Hanım Aratemur'un verdiği 392 saatlik dikiş-nakış kursuna 12 kişi katıldı. Veteriner hekim Abdurrahman Helvacı tarafından verilen ve toplam 80 saat süren arıcılık kursuna ise, 33 kursiyer devam etti. Zeytinköylü kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Belge teslim töreninin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek tarafından açılışı yapılan kursiyerlerin sergisi, büyük beğeniyle gezildi. Talep doğrultusunda bu tür kurslar açmaya devam edeceklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, tüm kuriyerleri katılımlarından dolayı tebrik etti. Şimşek, kurslarda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yapılan belge töreni, Halk Oyunları öğretmeni Ulaş Erol yönetimindeki Çamlık Köyü İzmir Yöresi Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösterilerle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytinköylü Kursiyerler Yılsonun Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement