Zonguldak Barosu Kokteyl Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Barosu Kokteyl Düzenledi

Zonguldak Barosu Kokteyl Düzenledi

2013-2014 Adli Yıl açılışının yapılmasının ardından Zonguldak Barosu tarafından kokteyl düzenlendi.

03.09.2013 13:08

2013-2014 Adli Yıl açılışının yapılmasının ardından Zonguldak Barosu tarafından kokteyl düzenlendi.

Emirgan Otel balkonunda gerçekleştirilen kokteyle, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 3. Jandarma Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse, Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Turgut Aydın, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, savcılar, hakimler, avukatlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Zonguldak Barosu olarak adliye, başsavcılık, komisyon başkanlığı ve Bölge İdare Mahkemesi ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Baro Başkanı Kerem Ertem, Türk Yargısı'nın kararları ve uygulamalarıyla her gün yeni tartışmalara yol açtığına dikkat çekti. Ertem, "Hepimizin bildiği gibi 2013-2014 adli yılını açtık. Öncelikle bütün milletimize, ulusumuza hayırlı olmasını diliyoruz. Tabi Türk Yargısı kararlarıyla, uygulamalarıyla her geçen gün yeni bir tartışmalara yol açıyor. Umarız önümüzde ki dönem bu tartışmaların hukuki anlamda çoğalmasıdır. Çünkü tartışmanın olduğu yerde hukuken ve bilimsel olarak bir verimlilikten bahsetmek lazım biz bu anlamda bakıyoruz. Yargının içinde olan sorunlar belli herkes tarafından da biliniyor. Umarız bu sorunu en aza indirildiği, adalet duygusunun vicdanlarda ki sesinin yankılandığı ve toplum ve birey tarafından da vicdana uygun olarak değerlendirdiği bir yıl olur. Bizde Zonguldak Barosu olarak Adliyemiz, Başsavcılığımız, Komisyon Başkanlığımız, Bölge İdare Mahkememiz ile beraber uyum içinde çalışıyoruz. Herkes birbirinin görev alanlarını çok iyi biliyor ve saygı duyuyor. Bu işbirliğini devam ettirerek halkımıza hukuk hizmetini vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ise açıklamasında şunları kaydetti:

"2013-2014 adli açılış yılını yaptık. Bu dönemin vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyoruz, adliyemiz, baromuz, bölge mahkememiz bir arada vatandaşımıza hizmet için varız. Zonguldak'ta adli hizmetlerin düzenli, inandırıcı ve güçlü bir şekilde yapacağımıza dair vatandaşlarımıza söz veriyorum. Yeni adli yılımızın herkese hayırlı olsun diliyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Barosu Kokteyl Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement