1. Anadolu Travma Çalışma Günleri" Başladı

Son Güncelleme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Tunceli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından düzenlenen "1. Anadolu Travma Çalışma Günleri" başladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Tunceli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından düzenlenen "1. Anadolu Travma Çalışma Günleri" başladı.


Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Barış sürecine bütün halkların dört elle sarılması gerektiğini belirten Bul, "Siyasi partilerin, aydınların ve toplumun öncü isimlerinin bu süreci sahiplenmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sürece destek vermemiz gerekiyor" dedi.


SES Tunceli Şube Başkanı Azad Günderci ise din, dil, ırk ayrımı, afetler, savaş ve sosyo-politik baskılar, mülteciliğin sebep olduğu güçlükler, cinsiyet ayrımcılığı, yoksulluk ve her türlü dışlanmanın bireysel ve  toplumsal travmaların temelini oluşturduğunu savundu.


Günderci, Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli bir adım olacak barış sürecinde, geçmişte yaşanmış ve bugün halen yaşanan travmalarla yüzleşilmesinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.


Üç gün sürecek etkinlikte, çeşitli sunum ve konuşmalar yapılacak. - Tunceli

Kaynak: AA