3 Mart'ta Sağlıkçılar İş Bırakacak

Son Güncelleme:

Eskişehir Tabip Odası, Türk Sağlık Sen ve SES Eskişehir Şubesi başkanları ortak bir açıklama yaparak, 13 Mart’ta eylem yapacaklarını açıkladı.

Eskişehir Tabip Odası, Türk Sağlık Sen ve SES Eskişehir Şubesi başkanları ortak bir açıklama yaparak, 13 Mart'ta eylem yapacaklarını açıkladı.


Ortak açıklamayı okuyan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz bugün ne halkın aldığı sağlık hizmetine güvenebildiğini ne de kendilerinin verdiği hizmetten memnun olmadıklarını ifade etti.


Yılmaz, sorunların çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan 5 acil talepleri olduğunu dile getirdi. Yılmaz'ın dile getirdiği 5 acil talep şöyle: "İnsanüstü bir çabayla ihtiyaç molası dahi vermeden performans/ciro baskısı altında, şiddet baskısı altında sağlıksız koşullarda, taşeron sistemiyle çalışıyoruz. Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyor; yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine 'çağdaş köleliğe' son vermeye çağırıyoruz. Çalışırken emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir istiyor; emekliliğe yansıyan temel ücretlerimizin arttırılmasını talep ediyoruz. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu, bunun halkımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz. Katkı, katılım paylarıyla, istisnai hizmet tanımıyla, fark ücretleriyle, 5 dakikalık randevu süreleriyle halkımızın nitelikli sağlık hizmetine erişimi kısıtlanmaktadır. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz."


"Taleplerini görünür kılmak ve halkın sağlık hakkına dikkat çekmek için 13 Mart 2015 Cuma günü Sağlık Meslek örgütleri ve tüm sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde g(ö)revde olacaklarını, acil sağlık hizmetleri dışında sağlık hizmeti sunamayacaklarını" yetkililere ve kamuoyuna duyuran Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, " 14 Mart'ta aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde sürdürdüğümüz fazla esnek ve çalışma dayatmasına karşı mücadelemizi sürdürecek buralardaki 'nöbetlere' gitmeyeceğiz. Yurttaşlarımızı öncelikle en temel insan hakkı olan sağlık hakkı adına bu önemli eylemde sağlık çalışanlarına destek olmaya ve birlikte mücadeleye çağırmaktayız" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA