19. Los Angeles Times Kitap Festivali

Son Güncelleme:

LA Times Kitap Ödülleri gecesinde genç yazar ve aktivist John Green "yenilikçi" özel ödülünün sahibi oldu.

Amerikanın en kapsamlı kitap festivali olarak kabul edilen Los Angeles (LA) Times Kitap Festivali, Güney Kaliforniya Üniversitesi (USC) kampüsünde düzenlendi.


Bu yıl 19'uncusu düzenlenen festival, 150 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Açılış konuşmasını LA Times Ceo'su Eddy Hartenstein'ın yaptığı festivalin ilk gününde Güney Kaliforniya Üniversitesine ait Trojan (Truva) Bandosu da sahne aldı.


Festival haftasında gerçekleştirilen LA Times Kitap Ödülleri gecesinde 10 farklı kategoride eser ve yazar ödüle layık görülürken genç yazar ve aktivist John Green "yenilikçi" özel ödülünün sahibi oldu. İki kanser hastası gencin aşkını konu alan kitabıyla festivalde büyük ilgi gören Green için hayranları saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu.


Festivalde önceki yıllardan farklı olarak "Bize İlham Ver" sloganıyla duyurulan ve yerel sanatçı, fotoğrafçı, komedyen, müzisyen ve şairlerlerin kendi kategorilerinde eserlerini sundukları bir de yarışma düzenlendi.


Birçok ünlü yayınevinin stant açtığı festivalde Thomas Coraghessan Boyle, Benjamin Joseph Novak, Katherine Schwarzenegger ve Alicia Silverstone gibi popüler yazarlar eserlerini imzaladı.


Festivalde ayrıca canlı müzik, film gösterimi ve çocuklar için özel eğlencelere yer verildi.


Her gün bir buçuk milyon okuyucuya ulaşan LA Times gazetesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen festival, 1996'dan bu yana geleneksel olarak "fikirlerin, yaratıcılığın ve yazılı sözlerin yıl dönümü kutlaması" olarak tanımlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA