8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Şarkışla Kaymakamı Gül ve Belediye Başkanı Gültekin, mesaj yayımladı.
Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Gül, mesajında, 8 Mart'ın dünyada kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğunu belirtti.
Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye 'de de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları konusunda ciddi mesafeler alındığını aktaran Gül, Türk devletlerinde kadının devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ifade etti.
Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise mesajında, insanın dünyaya gelmesiyle ilk gözünü açtığı, milli ve manevi değerleri kazandığı okulun şüphesiz aile olduğunu belirtti.
Kadınların annelik vazifesiyle çocukların eğitiminde birinci derecede etkili olduğunu vurgulayan Gültekin, "Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturmaktadırlar. Fedakarlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadırlar" ifadesini kullandı. - Sivas