AB Ticaretten Sorumlu Komiseri Cecilia Malmström: "Trump ile Birlikte Görüşmeler Buzdolabına Kalkar"

Son Güncelleme:

– Donald Trump'ın Avrupa'ya ilgisinin olmadığını belirten Avrupa Birliği'nin Ticaretten Sorumlu Komiseri İsveçli Cecilia Malmström, "Büyük ihtimalle AB ile ABD arasında sürdürülen serbest ticaret anlaşması, TTIP görüşmeleri buzdolabına kalkar" diye konuştu.

Donald Trump'ın Avrupa'ya ilgisinin olmadığını belirten Avrupa Birliği'nin Ticaretten Sorumlu Komiseri İsveçli Cecilia Malmström, "Büyük ihtimalle AB ile ABD arasında sürdürülen serbest ticaret anlaşması, TTIP görüşmeleri buzdolabına kalkar" diye konuştu.


Son iki yıldır TTIP anlaşmasının ABD kamoyu gündeminde fazla yer almadığını söyleyen Cecilia Malmström, "Bir müddet herhalde buzdolabında kalır. Trump eğer genel olarak ticaret anlaşmaları konusunda birşeyler yaparsa da bu Kuzey Atlantik Serbest Ticaret Anlaşması NAFTA'yı yeniden müzakere etmek olur. Trump kampanya sırasında Çin ile de anlaşma imzalamak sözü verdi. Ancak AB ile serbest ticaret anlaşması TTIP'in Trump'ın gündeminde olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle sanırım bir süre buzdolabında kalır" dedi.


TTIP'in buzdolabına kaldırılmasının üzücü bir durum olduğunu söyleyen Malmström AB liderlerinin anlaşmayı görüşmek istedikleri sinyalini net bir şekilde duyurduklarını sözlerine ekledi.


AB ile ABD arasında 2013 yılında başlayan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı adı verilen serbest ticaret anlaşması görüşmeleri ile AB-ABD arasındaki ticarette gümrük tarifelerinin düşürülmesi,ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyordu. - Stockholm

Kaynak: DHA