Adana'da Memurlardan "Bordro Yakma" Eylemi
Adana'da KESK'e bağlı sendika üyesi memurlar, kamu çalışanlarına yapılan yüzde 2,68 oranındaki zamma tepki amacıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.
Adana'da KESK'e bağlı sendika üyesi memurlar, kamu çalışanlarına yapılan yüzde 2,68 oranındaki zamma tepki amacıyla bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.
KESK Adana Şubeler Platformu sözcüsü Muzaffer Yüksel, İnönü Parkı'ndan toplanan grup adına yaptığı açıklamada, açlık sınırının bin liraya ulaştığını, asgari ücretin ise 701 lira olduğunu belirtti.
Açıklanan 2011 yılı enflasyon rakamının, "halkın enflasyonunu" ifade etmediğini savunan Yüksel, "Benimsenen enflasyon sepeti nedeniyle 2011 enflasyonu yüzde 10,45 çıkmıştır. Oysa halkın en çok tükettiği temel tüketim mallarındaki fiyat artışları açıklanan resmi rakamın en az iki katı kadardır. Bu nedenle 15 Ocak'ta maaşlarımıza yansıtılacağı ifade edilen yüzde 2,68'lik enflasyon farkı gerçekçi değildir. Hükümet ek ödemelerimizi, emekliliğe sayılacak şekilde, günün şartlarına göre genel bütçeden ekleyerek ödemelidir" dedi.
Hükümetin, Türkiye'nin dünyanın en fazla büyüyen ikinci ülkesi olmasıyla övündüğünü kaydeden Yüksel, "Büyüyen, kalkınan Türkiye söylemlerinin yaygınlaştığı bir dönemde biz kamu emekçilerinin büyümeden hak ettiğimiz payı talep etmemiz en doğal hakkımızdır. Halkın enflasyonunun yüzde 20'leri bulduğu bir ortamda kamu emekçilerinin ücretlerinde en az yüzde 20 artış yapılmalıdır" diye konuştu.
Daha sonra eylemciler, yanlarında getirdikleri bordroları yaktılar ve olaysız şekilde dağıldılar.
Eyleme, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de katıldı.
- ADANA