Akbank Genel Müdürü Binbaşgil Açıklaması
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Gaziantep'in yüksek büyüme potansiyeli ve güçlü ekonomisi ile değer verdikleri illerden biri olduğunu söyledi.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Gaziantep'in yüksek büyüme potansiyeli ve güçlü ekonomisi ile değer verdikleri illerden biri olduğunu söyledi.
Akbank'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği, "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 6'ncısı Gaziantep'te gerçekleştirildi.
Binbaşgil, Gaziantep ve çevre illerden çok sayıda sanayici, iş adamı ve yöneticinin katıldığı toplantıda, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkati çeken Binbaşgil, "Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 8'inci büyük ekonomisine sahip Türkiye, rotasını 2023 yılında 2 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla
(GSYH) ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdi. Ancak bu vizyonu ele ele vererek tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin dış ticaret hacminde ilk 10 ilinden biri olan Gaziantep'e ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Binbaşgil, şunları kaydetti:
"Gaziantep, gelişmiş ve çeşitlendirilmiş bir sanayiye sahip. Dünyanın en önemli müzeleri arasında gösterilen Zeugma Mozaik Müzesine ev sahipliği yapan kent ayrıca tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizmde de öne çıkıyor. Serbest bölgeye, organize sanayi bölgelerine ve küçük sanayi sitelerine sahip olan şehir bölgesinin istihdamına ciddi katkı da sağlıyor. Gaziantep yüksek büyüme potansiyeli ve güçlü ekonomisi ile değer verdiğimiz illerimizden biri. Şehrin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Gaziantep'in sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Gaziantep'e yatırım yapmaya devam ediyor, edecek."
-"Sözümüzün arkasında durduk"-
Gaziantep'te topladıkları mevduatın yaklaşık 4 katı kadar kredi verdiklerini belirten Binbaşgil, "Geçen sene Gaziantep'teki toplantımızı gerçekleştirdiğimizde kenti daha da destekleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözümüzün arkasında durduk. Aradan geçen bir yılda Gaziantep'e yaklaşık 560 milyon ek kredi verdik. Geçen yıl sonu itibariyle ildeki kredi tutarımızı yüzde 50 civarında artışla yaklaşık 1,7 milyar TL'nin üzerine çıkardık" ifadelerini kullandı.
Binbaşgil toplantının ardından Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ile Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret ederek, Başkan Mehmet Aslan ve Oda Meclis Başkanı Zeki Yağcı görüştü. - GAZİANTEP