Uygulamayı yükle! YÜKLE

Al Wakrah Stadyumu Futbol Camiasını Birbirine Kattı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na tam 9 yıl var; ancak kadın anatomisinden esinlenilmiş görünümü yaratan stadyum tartışmaları fitilledi.

AECOM Technology Corporation tarafından dün bir animasyon videosuyla tanıtılan stadyumun tasarımı vajinaya benzetildi.


MİMARLAR KARŞI ÇIKTI


Al Wakrah Stadyumu'nun ortaya çıkan planları futbol kamuoyunu birbirine kattı! Stadyumun görünümü üstten adeta bir vajinayı andırıyor. Kadın anatomisinden esinlenilmiş görünümü yaratan bu stadyumu çizen mimarlar ise meseleye kati suretle karşı çıkıyor.


'KATAR'A ÖZGÜ BİR GEMİ'


Stadyumun mimarlarından ismini vermek istemeyen bir şahıs ise şu açıklamaları yaptı: "Bu stadyumun vajinaya benzetilmesi bizi çok üzdü ve sinirlendirdi. Aksine bu dizaynı biz 'dhow' ismini verdiğimiz Katar'a özgü bir inci çıkarma gemisinden esinlendik."

Kaynak: Haberler.Com