Amasya'da Hes'lerle İlgili Toplantı Yapıldı
"Hidroelektrik Santraller (ES) ülkemizin genel bir ihtiyacını gidermek için ortaya çıkan projelerdir" dedi.
Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat,
"Hidroelektrik Santraller (ES) ülkemizin genel bir ihtiyacını gidermek için ortaya çıkan projelerdir" dedi.
Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda "Yeşilırmak Nehri ve Yan Kolları Üzerinde Yer Alan Hidroelektrik Santraller(HES), Karşılaşan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Bolat, hidroelektrik santrallerinin hassas bir konu olduğunu belirterek, santral projelerinin çevresel etki değerlendirme, izleme kontrol çalışmaları kapsamında rutin olarak değerlendirildiğini söyledi.
Amasya'da toplam 14 HES projesi bulunduğunu ifade eden Bolat, "Bilindiği üzere, hidroelektrik santrallerin ülkemiz gündeminde hassasiyetle takip ediliyor olması ve çevreye duyarlı vatandaşların bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet aşikardır. Hidroelektrik santraller ülkemizin genel bir ihtiyacını gidermek için ortaya çıkan projelerdir. Müdürlüğümüzün bu konuda daha da hassas olmasını gerektirmekte olduğundan, hidroelektrik santrallerde yapılacak izleme kontrol çalışmalarının gerekli sıklıkta ve titizlikle yapılmasının gerekliliği ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.
Yapılan denetimlerde birtakım problemlerle karşılaşıldığını anlatan Bolat, şöyle devam etti:
"Karşılaşılan bu problemleri önem sırasına göre sıralamak gerekirse, hafriyat depolama alanları, mevsimsel akış gösteren dere, Yeşilırmak nehri veya Yeşilırmak nehri yan kollarına olan müdahaleler, heyelan, tünel çıkışlarında alınmayan tedbirler ve toz emisyonları olmak üzere sıralamamız mümkündür. Bugün yapılan toplantı hidroelektrik santrallerinde yapılan izleme kontrol çalışmalarında karşılaşılan problemler, alınması gereken tedbirler, ön görülen çözüm önerilerini içermektedir."
Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
- AMASYA