Amasya İl Sağlık Müdürü Dr.Deniz."112 Acil Servis Numaralarını Gereksiz Yere Meşgul Ederek...

Son Güncelleme:

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, "112 Acil Servis numaralarını gereksiz yere meşgul ederek insanların hayatlarını tehlikeye atmayalım" dedi.


Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Servis ekiplerine, ayda 800 çağrının geldiğini, bu çağrıların yüzde 70 gibi büyük bir oranının, gereksiz çağrılar olduğunu belirtti.


Yapılan her gereksiz aramanın, bir insanın hayatına mal olabileceğini vurgulayan Deniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Amasya'da İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı olarak hizmet veren acil yardım ambulans ekiplerimiz almış oldukları çağrılara en hızlı şekilde ulaşarak hayat kurtarmaktadır. Geçtiğimiz yıl 11 bin 444 acil vakaya anında hizmet veren servisimiz bu yılda etkin çalışmasını sürdürmektedir. 112 Acil Servis ekiplerine aylık 800 çağrı gelmekte fakat üzülerek belirtmek gerekir ki, bu çağrıların yüzde 70'i gereksiz çağrılar. 112 Acil Servis numaralarını gereksiz yere meşgul ederek insanların hayatlarını tehlikeye atmayalım. Hasta olan kişinin kendi yakınımız olabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Bu kapsamda bazı vatandaşlarımızın gereksiz aramalar yapmamasını rica ediyor, gösterecekleri hassasiyet için de teşekkür ediyorum."


- AMASYA

Kaynak: AA