Antakya Belediyesi'nden İkramiye Dopingi

Son Güncelleme:

Antakya Belediyesi'nde hizmet veren 111 memur ve 134 işçi personele performans ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ikramiyelerinin ödendiği bildirildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci konuya ilgili yaptığı açıklamada 5393 sayılı kanunun 49. Maddesine istinaden memur personellerine performans ve 6772 sayılı kanuna istinaden işçi personellerine 13 yevmiye tutarındaki ikramiye ödemesinin yapıldığını ifade etti.

Başkan Kimyeci yaptığı açıklamada;"Antakya Belediyemizde görevlerini başarılı bir şekilde sürdüren, memur ve işçi personelimizin her türlü hak ve alacaklarını alın terleri kurumadan ödemiş bulunuyoruz. Alın teri ve emeğe karşı her zaman özenli ve saygılı davranmak önceliğimiz oldu. Görev süremiz boyunca gerek devletimiz tarafından tanınan ikramiye hak edişleri, gerekse kurum ve sendikalar arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nden kaynaklı tüm ikramiye ödemelerini gününde yapmak için her türlü fedakârlığı yapmayı kendimize ilke edindik. Söz konusu kanunun ilgili maddesi gereği memurlarımıza yılda iki kez ve işçi personelimize 13 yevmiye tutarında ödediğimiz ikramiyemiz ile Ocak ayı itibariyle Antakya Belediyesi kasasından toplamda 111 memur personellerimize 22,644 Türk Lirası, 134 işçi personelimize ise toplamda 100 bin 375,75 Türk Lirası ödeme yapılmış oldu.

Bu ödeme dâhilinde memurlarımıza kişi başı 204 TL, işçilerimize ise kişi başı ortalama 800 – 1000 Türk lirası arasında net ücret ödendi. Belediyemizin en önemli değerleri olan memurlarımıza ve işçilerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, ikramiyelerini aileleri ile güle güle harcamalarını diliyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler