Arnavutluk Başbakanı'na Yumurtalı Protesto

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Arnavutluk Başbakanı'na yumurtalı protesto Meclis genel kurulundaki olaylardan detaylar Muhalefetteki Demokratik Parti Milletvekili Jozefina Topalli'nin açıklamaları Arnavutluk Başbakanı'na yumurtalı protesto Meclisteki muhalefet milletvekilleri Başbakan Rama'ya yumurta attı Yumurtaların isabet etmediği Rama, saldırı girişiminin ardından meclis genel kurul salonunu terk etti Arnavutluk'taki muhalefet milletvekilleri, meclis genel kurulu sırasında Başbakan Edi Rama'ya yumurta attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Arnavutluk Başbakanı'na yumurtalı protesto

Meclis genel kurulundaki olaylardan detaylar

Muhalefetteki Demokratik Parti Milletvekili Jozefina Topalli'nin açıklamaları

Arnavutluk Başbakanı'na yumurtalı protesto

Meclisteki muhalefet milletvekilleri Başbakan Rama'ya yumurta attı

Yumurtaların isabet etmediği Rama, saldırı girişiminin ardından meclis genel kurul salonunu terk etti

Arnavutluk'taki muhalefet milletvekilleri, meclis genel kurulu sırasında Başbakan Edi Rama'ya yumurta attı.


Meclisteki güvenlik güçleri, yumurtaların Başbakan Rama'ya isabet etmesini engellerken, saldırı girişiminin ardından Rama, meclis genel kurul salonunu terk etti.


Muhalefetin, mecliste geçen aralık ayında kabul edilen ve kamu kurumlarının daha önce bir suça karışmış çalışanlarından temizlenmesini öngören yasaya ek maddeler talep etmesi, genel kurul oturumunda tartışmaların yaşanmasına neden oldu.


Muhalefetteki Demokratik Parti Milletvekili Jozefina Topalli, yaptığı açıklamada, suça karşı yapılan savaşın büyük ve karmaşık bir savaş olduğunu vurgulayarak, bu savaşta kararlılığın ve fedakarlığın önemine işaret etti.


Tansiyonun sık sık yükseldiği ve şiddetli tartışmaların yaşandığı oturumda ayrıca, Başbakan Rama'nın önerdiği ve Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından onaylanan yeni bakanlar için güven oylaması yapıldı.


Oylama sonucu Arben Ahmetaj Maliye Bakanlığına, Milva Ekonomi ise Ekonomi, Turizm, Ticaret ve Girişim Bakanlığına getirildi.

Kaynak: AA