Ataşehir'de Evler 1 Yılda %47 Prim Yaptı

Son Güncelleme:

Realty World & Hürriyet Emlak Endeksi; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da Ocak ayının değerlenen emlak yatırımlarını açıkladı.

Realty World & Hürriyet Emlak Endeksi; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da Ocak ayının değerlenen emlak yatırımlarını açıkladı. İstanbul'da son bir yılda en çok değerlenen ilçe Ataşehir oldu. Bölgede satılık konut fiyatları geçen yıla oranla %47 arttı. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında metrekare ortalama satış fiyatı 2.385 TL olan Ataşehir, 2013 yılının ilk ayını 3.194 TL ile kapattı. Bölgede metrekare ortalama kira fiyatları ise bir yılda % 16 artarak 12 TL'den, 17 TL'ye yükseldi.


Satılık emlakta İstanbul genelinde yıllık artış %12


Emlak Endeksi verilerine göre satılık konut fiyatlarında İstanbul genelindeki bir yıllık artış %12 seviyesinde. 2012'nin Şubat ayında metrekare ortalama satış fiyatı 1.889 TL iken, geçtiğimiz Ocak ayında 2.136 TL idi. Kiralıklarda ise metrekare ortalama fiyat geçtiğimiz yıl 11 TL iken, Ocak 2013'de ortalama 13 TL oldu.


Ankara'da Altındağ'ın yıldızı parladı


Ankara genelinde satılık emlakta yıllık artıy %7. Ocak ayında metrekare ortalama satış fiyatı 1.125 TL olarak açıklandı. Ankara'nın 1 yılda en çok değerlenen ilçesi ise Altındağ. Bölgede geçtiğimiz yıl Şubat ayında metrekare ortalama satış fiyatı 996 TL idi. Ocak 2013'de ise bu rakam 1.136 TL'ye çıktı. Başkent'te kiralık konutların metrekare ortalama birim fiyatı ise 6 TL.


İzmir'in yıldızı Çeşme, Çeşme'nin yıldızı da Alaçatı oldu


İzmir genelinde satılık konut fiyatlarında yıllık değişim %9'da kalırken; Çeşme ilçesinde değer yükselişi %22'yi buldu. Ocak 2013 itibariyle Çeşme'de satılık konutların metrekare ortalama satış fiyatı 3.250 TL. Alaçatı'da ise yıllık değişim %23 seviyesinde. Ortalama satış fiyatı Çeşme'den az bir farkla 3.273 TL olarak belirlendi.


Satılık konut fiyatları Antalya'da 1.136 TL/m²


Antalya'da geçtiğimiz yıldan bu yana değişiklik oranı çok yüksek değil. Metrekare ortalama satış fiyatı. 1.100 TL iken, 1.136 TL'ye çıktı. Yıllık değişim satılıkta %4'te kalırken; kiralıkta %9'u buldu. Ocak 2013 itibariyle Antalya ilinde ortalama kira metrekare fiyatı 6 TL. Maksimum yükseliş ise son dönemde toplu konut uygulamalarıyla adını duyuran Kepez'de. Bölgede yıllık değişim yüzde 16 seviyesinde. Ocak 2013'de satılık konutların metrekare fiyatı ise 870 TL. İlin en pahalı konut satışı ise 1.419 TL ile Konyaaltı'nda.


Bursa'da metrekare fiyatı 1.100 TL


Satılık konutta Bursa'da metrekare ortalama satış fiyatı 1.100 TL. Yıllık artış ise %3 seviyesinde. Kira ortalamasının 5 TL olduğu Bursa'da yıllık kira yükselişi %7 seviyesinde. Emlak Endeksi verilerine göre Bursa'nın Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yıllık yükseliş %5 iken, Osmangazi'de %4, Mudanya'da ise %0.

Kaynak: KurumsalHaber.com