Bakan Davutoğlu, Yarın Cenevre Yolcusu
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriyeli sığınmacılara ilişkin düzenlenecek yük paylaşımı konulu toplantıya katılacak.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nince (BMMYK) Suriyeli sığınmacılara ilişkin düzenlenecek yük paylaşımı konulu toplantıya katılacak.
ANKARA Suriyeli sığınmacılara ilişkin olarak düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere yarın İsviçre'nin Cenevre kentine gidecek.
Türkiye'nin de üye olduğu 64. İcra Komitesi Toplantısı sırasında düzenlenecek olan "Suriyeli Sığınmacılara Evsahipliği Yapan Ülkelerle Dayanışma ve Yük Paylaşımı" başlıklı Yüksek Düzeyli Toplantıya Davutoğlu, ana konuşmacı olarak katılacak.
Cenevre'deki toplantıya ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilere evsahipliği yapan, Suriye'ye komşu ülkeler başta olmak üzere, tüm BM üyesi devletler, BM kuruluşları ile uluslararası finans kuruluşları davet edildi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Toplantıda dünya kamuoyunun dikkatinin Suriyeli sığınmacıların durumuna çekilmesi ve bu kişilere evsahipliği yapan ülkeler ile uluslararası camia arasında yük paylaşımına ilişkin somut katkıların ele alınması amaçlanmaktadır" denildi. - Ankara