Balıkesir Üniversitesi'nde Böbrek Yetmezliği Eğitimi Verildi
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç.Dr.Ömer Toprak, böbrek yetmezliği konusunda eğitim verdi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Toprak, böbrek yetmezliği konusunda eğitim verdi.
Toprak, daha önce verilen eğitimler sonucunda, sigara, alkol kullanımı, tuz tüketimi, doktora danışmadan ilaç kullanımı, aşırı ekmek tüketimi gibi alışkanlıklarda büyük oranda azalma gördüklerini belirtti.
Böbrek yetmezliğinin uzun sürede meydana geldiğine ve sinsi bir hastalık olduğuna dikkati çeken Toprak, geceleri sık idrara çıkma, kaşıntı, tansiyon yükselmesi, kansızlık, uyku hali, dalgınlık, ciltte renk değişikliği, bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik gibi belirtilerin böbrek yetmezliğinden kaynaklanabileceğini kaydederek, bu durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını istedi.
Muhabir: Seyhan Kırıcı
Yayıncı: Zafer Akpınar - BALIKESİR