Beezie Madden Longines Sponsorluğunda King George V Gold Cup'ta Zirvede
Beezie Madden Hickstaed’de Longines Royal International Horse Show dahilinde düzenlenen prestijli King George V Gold Cup yarışını kazanan ilk kadın binici olarak tarihe geçti.
Eski dünya bir numarası Amerikan Elisabeth Madden, 14 atın katıldığı barajda 12 yaşındaki Cortes C isimli atıyla bütün avantajlarını kullanarak 46.01 saniyelik bir zamanla birinciliği elde ederek 108 senedir düzenlenen King’s Cup yarışını kazanan ilk kadın binici oldu.
İlk turda oldukça fazla hatasız parkur görülürken, 49 biniciden 14’ü baraj hakkı elde etti. Madden’ın performansı Romanov’a binen genç İrlandalı yetenek Bertram Allen’ın zafere ulaşmasına engel oldu. 19 yaşındaki binici 47.09 saniyelik zamanla barajda yeterince baskı yapmış görünüyordu, ancak Cortes C’nin 46.01 saniyelik zamanını geçemedi. Alman Marcus Ehning atı Pot Blue ile 47.91 ile üçüncü olurken, Avustralyalı James Paterson-Robinson Boris isimli atı ile dördüncülüğü, İrlandalı Shane Breen ise Golden Hawk ile beşinciliği elde etti.
Bu yarışta dört şampiyonluğu bulunan Michael Whitaker, Amai ile yedinciliği elde etti ve Britanyalılar arasındaki en iyi dereceye imza attı. Yurttaşı Robert Whitaker ise Catwalk IV ile 13. oldu.
Altı yıl öncesine kadar kadın biniciler İngiliz engel atlama yarışlarının en prestijlilerinden biri olan Gold Cup’a katılamıyorlardı. Madden yarışma hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı: "Kadın biniciler olarak bu yarışta koşamadığımız için hep kıskançlık duyuyorduk. Şimdi burada kazanmış olmak gerçekten harika bir duygu. Aslında atımın ilk turda biraz yorgun olduğunu hissettim ama ikinci turda gerekli eforu gösterebildi."
3 ay önce yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle köprücük kemiğinden ameliyat olan Madden için bu başarı ayrı bir önem taşıyor. Madden aynı zamanda Avrupa 1.Bölge Ligi Engel Atlama Furusiyya FEI Milletler Kupası’nın yedinci durağı olan Hickstead’de zafere ulaşan ABD ekibinin de bir parçasıydı.