Bem-Bir-Sen'den Kobanililere Yardım
Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanlığı tarafından IŞİD Zulmünden kaçıp Batmana yerleşen Kobani li ailelere gıda yardımı yapıldı.
Sendika, kendi üyeleri arasında topladığı yardım, ailelerin ihtiyacı olan kahvaltılık malzemesi'ne çevrilerek ihtiyaç sahiplerine verildi.
Bem-Bir-Sen İl Başkanı Diyaddin Demirhan "Kobani li kardeşlerimizin acısını ta yüreğimizde hissediyoruz. Şehirlerimizi Kobineye çevirmek yerine, Kobani'yi huzurlu bir şehre çevirmek, kobanili kardeşlerimize destek olmak gibi bir yükümlülüğümüz olduğunu unutmamalıyız, Kobanili küçük kardeşimiz Serxedan'ın yardım sırasında gözlerindeki ışığı gördük, bu ışığı sönmemizi için STK 'lar olarak bizlere ve Kurumlarımıza büyük görevler düşmektedir, günübirlik yardımlar yerine kalıcı çözümler bulmak ve bu kardeşlerimizin gündelik hayata adaptesini sağlamak zorundayız. Bu yardımların toplanmasında bize katkıda bulunan değerli üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.