Enerji Bakanı Albayrak: Doğalgaz Fiyatlarını Düşürmek İçin Çalışıyoruz

Son Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak doğalgaz fiyatları ile ilgili, "Enerji fiyatlarındaki düşüşü yansıtmak üzere çalışmaya başladık şimdiden" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak olası doğalgaz zammına ilişkin, "Önümüzdeki dönemde bırakın zammı, önümüzdeki yıl içerisinde kısa bir dönem içerisinde, enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmaya başladık şimdiden" dedi.

"DOĞALGAZ İNDİRİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine Albayrak, "Doğalgazda ciddi artışlar yaşandı. Türkiye gaz fiyatlarının artışlarından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak artışları uzun süre sübvanse ettik. Vatandaşlarımıza yansıtmadık. Uzun yıllar zarar ettik. Önümüzdeki dönemde bırakın zammı, önümüzdeki yıl içerisinde kısa bir dönem içerisinde, enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmaya başladık şimdiden" diye konuştu.

Kaynak: DHA