Beyoğlu'nda 'Diyarbakır Protestosuna' Polis Engeli

Son Güncelleme:

Beyoğlu'nda toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili protesto eylemi yaptı.

Beyoğlu'nda toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili protesto eylemi yaptı.


Galatasaray Lisesi Önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik BDP üyesi grup, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili protesto eylemi yapmak ve Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Galatasaray Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi üzerinde yoğun güvenlik önlemi alan polis BDP'lilerin yürüyüşüne izin vermedi. Bir süre slogan atan BDP'liler, daha sonra basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, "Dün Diyarbakır'da yaşananlar, hiçbir demokratik ülkenin ne ahlak değerlerine, ne hukukuna, bağdaşmayacak kadar korkutucudur" denildi.


Yapılan açıklamanın ardından bir süre daha meydanda bekleyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA