Bodrum'dan Yunan Adasına Giden Mültecilerin Botu Battı: 9 Ölü
Son Güncelleme:
Yunanistan'ın İstanköy adasına giden göçmenleri taşıyan botun İstanköy açıklarında alabora olması sonucu aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti.
Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına giden göçmenleri taşıyan botun İstanköy açıklarında alabora olması sonucu aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti.
Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 7 kişiyi kurtarırken kayıp olan 4 kişinin de arandığı bildirildi. Hayatını kaybeden 9 kişiden 4'ünün çocuk, 4'ünün kadın olduğu bildirilirken mültecilerin hangi uyruktan oldukları henüz tespit edilemedi.
Avrupa'ya ulaşma emelleriyle sadece 2015 yılında 600 binden fazla göçmen Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçiş yaparken 500'den fazla kişi de hayatını kaybetti. - ATİNA
Kaynak: İHA