Bodrum Kongolu Kaçaklar Vıp Araçta Yakalandı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, polisin durdurduğu VIP minibüs ile arkasından gelen hafif ticari araçta, 1'i çocuk 6'sı kadın toplam 16 Kongo uyruklu kaçak yakalandı.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, polisin durdurduğu VIP minibüs ile arkasından gelen hafif ticari araçta, 1'i çocuk 6'sı kadın toplam 16 Kongo uyruklu kaçak yakalandı. Kiralık olduğu belirlenen her iki aracın Türk sürücüleri de gözaltına alındı.
Bodrum'da, dün (cumartesi) saat 03.30 sıralarında, devriye görevi yapan polis ekipleri, Dört Yol Kavşağı'nda, önlerindeki, camları siyah 34 RRT 36 plakalı VIP minibüsün sürücüsünün tedirgin davranışlarından şüphelenip, durdurdu. Bu sırada minibüsün sağ ön koltuğundaki bir kişi inip, koşarak kaçmaya başladı. Polis, kaçan kişiyi kovalamaca sonucu yakaladı. VIP minibüsü takip ettiği belirlenen arkadan gelen 34 HA 4095 palakalı hafif ticari araç da polis tarafından durduruldu. Polis, sürücüleri Tük olan ve kiralık olduğu tespit edilen her iki araçta, kendilerini turist olarak tanıtmaya çalışan Kongolu kaçaklar olduğunu belirledi. 1'i çocuk, 6'sı kadın toplam 16 kaçak ile 2 Türk sürücü gözaltına alınıp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kaçakları taşıyan minibüs ve otomobil de emniyet müdürlüğünün otoparkına çekildi.
YALINAYAK YÜRÜDÜLER
Sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülen kaçaklardan bazılarının ayakkabıları olmasına rağmen yalın ayak yürümeleri dikkati çekti. Aralarında Türkçe bilenlerin de olduğu, kendilerine turist görünümü veren Kongolu kaçaklardan bazılarının yırtık kot modasına uydukları görüldü. Kaçakların, Yabancılar Büro Amirliği'ndeki işlemleriin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.