Burdur'da Süt İçme Rekoru Denemesi

Son Güncelleme:

Burdur'da 18-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda 30 bin kişiyle aynı anda süt içme rekoru denemesi yapılacağı bildirildi.

Burdur'da 18-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda 30 bin kişiyle aynı anda süt içme rekoru denemesi yapılacağı bildirildi.


Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı hazırlıklarıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, fuarın amacının Burdur'un hayvancılık ve süt potansiyelini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.


Tapsız, Burdur'un hayvancılık konusunda Türkiye'de bir marka kent haline geldiğini dile getirdi. Fuarda Burdurlu çiftçilerin modern hayvancılıkla ilgili bilgi edineceğini ifade eden Tapsız, fuar kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde konferans ve seminerler düzenleneceğini kaydetti.


Fuarın ilerleyen yıllarda uluslararası hale geleceğini vurgulayan Tapsız, üniversite bünyesinde teknokent ve fuar alanı yapacaklarını söyledi.


Tapsız, fuarda 30 bin kişiyle aynı anda süt içme rekoru denemesi ve en iyi inek yarışması yapılacağını belirtti. Vali Tapsız, aynı anda süt içme rekoru denemesinin dünyada daha önce yapılmadığını, bu rekor denemesinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için de başvuracaklarını dile getirdi.


- BURDUR

Kaynak: AA