Burhaniye'de Terapi Kadınlara Kazandırıyor
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin kadınlara ayırdığı alanda tezgah açan kadınlar el emeklerini değerlendiriyor.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin kadınlara ayırdığı alanda tezgah açan kadınlar el emeklerini değerlendiriyor.
Emekli güzellik uzmanı Aysun Köksal'da, kendi ürettiği el örgülerini satarken, ev ekonomisine katkıda bulunduğunu bildirdi.
Bir çocuk annesi Aysun Köksal, evinde ürettiği bebek takımlarını satarken bir taraftan da üretmeye devam ediyor. 3 yıldan bu yana Ören de sergi açtığını anlatan Köksal, elişi yapmayı çok sevdiğini, çocuk kıyafetleri, sabunluklar, şallar ve şapkalar ürettiğini anlatarak elişleriyle uğraşmanın kendisini dinlendirdiğini söyledi.
Siparişte aldığını anlatan Köksal, "İşimi severek yapıyorum. Çeşitlerimiz arasında, çocuk kıyafetleri, sabunluklar, şallar, şapkalar var. Şu anda ürettiklerimiz onlar. Hırkalarımız, bebek hırkalarımız var. Fiyatları 20 lira 25 lira. Cinsine, ipine, büyüklüğüne göre değişiyor. Yeleklerimiz var 10 lira, 12 lira, 15 lira arasında. Sabunluklarımız var. 5 lira 10 lira arası değişiyor. En uygun şekilde satmaya çalışıyoruz. Bunları neden yapıyoruz. Biraz da her şeyden uzaklaşmak için. Hem beynimizi biraz başka şeylere yönlendirmiş oluyoruz." şeklinde konuştu. - BALIKESİR