Çalıntı Arabayla Kuyumcu Soyan Zanlılar Yakayı Ele Verdi
Çalıntı arabayla kuyumcu soyan zanlılar yakayı ele verdiÇANAKKALE - Çanakkale'nin Ezine İlçesinde bir kuyumcunun duvarını delerek içeri giren hırsızlar, polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu çaldıkları eşyalarla birlikte kıskıvrak yakalandı.
Çalıntı arabayla kuyumcu soyan zanlılar yakayı ele verdi
ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Ezine İlçesinde bir kuyumcunun duvarını delerek içeri giren hırsızlar, polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu çaldıkları eşyalarla birlikte kıskıvrak yakalandı. 50 Bin TL değerinde altın, kol saati, döviz ve Türk Lirası çalan 3 zanlı, adliyeye sevk edildi.
Ezine İlçesinde geçtiğimiz 30 Kasım Salı günü gece geç saatlerde Atatürk Caddesi'ndeki Bülent Ünal'a ait kuyumcuya duvarı delerek giren hırsızlık zanlıları Ö.U ile B.P (20), bir süre izini kaybettirmeyi başardı. Çanakkale polisinin sıkı takibi ve titiz çalışması sonucu zanlılar, Çanakkale'de yakalandı.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kuyumcu soyguna karışan S.Ü ile B.P'nin ifadesi doğrultusunda, kuyumcudan çalınan 50 bin TL değerindeki ziynet eşyası, döviz ve Türk Lirası'nı Çanakkale'deki evlerinde ve İzmir'deki başka bir kuyumcuda ele geçirdi.
Çalıntı arabayla soygun
Alınan ifadeler doğrultusunda şüphelilerin soygunu gerçekleştirdikleri gün, ilk olarak Çanakkale Barbaros Mahallesi'nde 19 PL 756 plakalı bir otomobil çaldıkları daha sonrada Ezine'ye gelerek soygunu gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Kuyumcu soygununun ardından Çanakkale Merkezine bağlı Çınarlı Köyü'nün Dardanos Mahallesi'ne çalıntı aracı bırakarak S.Ü'nün kullandığı 35 DBR 07 plakalı araçla İzmir'e kaçtıkları söylediler. Hırsızlık zanlılarının, kuyumcudan çaldıkları altınların bir kısmı, İzmir'de bozdurdukları kuyumcu dükkanında ele geçirilirken, diğer altınlar, kol saatleri, döviz ve Türk Liraları ise şüphelilerin Çanakkale'deki evlerinde yapılan aramada bulundu.
İfadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis ekipleri, kuyumcu dükkanının duvarının kırılmasında kullanılan manivela demirini de, şüpheli S.Ü'nün Çanakkale Merkezine bağlı Gökçebayır Köyü'ndeki deposunda yapılan aramada ele geçirdi. Ayrıca, depo içerisinde 6 Kasım 2017 tarihinde Çanakkale Merkezi'ndeki Esenler Mahallesi'nden çalınan 26 KS 621 plakalı otomobil de parçalanmış halde bulundu.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.