Çomü'den Kısa Kısa

Son Güncelleme:

Biga MYO Makine Programı öğrencileri proje sergisi düzenledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) Makine Programında öğrenim gören öğrenciler, yıl boyunca tasarladıkları ve ürettikleri projelerini sergiledi.


Etkinlikte rüzgar gülü, salça makinesi, hidrolik prototip kepçe, helikopter, insansız maket tekne, CNC tezgahında işlenmiş Şehitler Abidesi portresi, plastik enjeksiyon ve kauçuk kalıplar sergilendi.


Biga MYO Müdürü Doç Dr. Şemun Tayyar, projelerde emeği geçenlere teşekkür edip, "Ülkemizin kalkınması için mesleki ve teknik eğitimin ne kadar önemli olduğu son zamanlarda anlaşılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla gençlerimize imkan sunulduğunda neler üretebileceklerini görebiliyoruz" dedi.



- Aile Danışmanlığı Programı sertifika töreni



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından düzenlenen Aile Danışmanlığı Programına katılanlar sertifikalarını aldı.


ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde düzenlenen sertifika törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Habacı ile programda eğitim veren akademik personel ile kursiyerler katıldı.


SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Habacı, programın 5 ay önce başlatıldığını belirterek, 24 kursiyerle 300 saat teorik, 350 saat de uygulamalı pratik ders verildiğini söyledi. - Çanakkale

Kaynak: AA