Dalaman'da, 'Akköprü Barajında İş Bizim Hakkımız' Eylemi
Muğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki Akköprü Barajı'na duyurusu yapılmadan ilçe dışından işçi alındığı duyumları üzerine, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile bir grup vatandaş eylem yaptı.
Muğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki Akköprü Barajı'na duyurusu yapılmadan ilçe dışından işçi alındığı duyumları üzerine, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile bir grup vatandaş eylem yaptı. AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Ekinci, "Baraj sonunda faaliyete açıldı. İşsiz gençlerimize bir umut, bir emek kapısıydı. Ancak duyduklarımız bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz ekmek diye koştururken, barajımıza ithal çalışanlar getirildiğini öğrendik" denildi.
Akköprü Barajı'nda işe alımlar olduğunu öğrenen AK Parti Kadın ve Gençlik kolları üyeleri bazı vatandaşların da desteğiyle bir eylem düzenledi. Baraj girişi önünde toplanan eylemciler 'Ekmeğimizin arkasındayız', 'Çalışmak bizim hakkımız' ve 'Dalaman'ın ekmeğini Dalamanlı yer' yazılı pankartlar taşıdı.
"Kimse bizi yanlış anlamasın. Bizim sözümüz, burnumuzun dibinde inşaatı devam eden baraj için umutlanmamızı sağlayarak ekmeğimizin hayalini kurmaya yönderilip, daha sonra tabiri caizse bizi hayal kırıklığına uğratan şirket yönetiminedir. Bize de dedelerimizden emanet topraklarımızı bırakıp gidin, ekmeğinizi yaban elde arayın mı demek istiyorsunuz? Bu barajın çilesini, tozunu, toprağını inşaat sıkıntısını biz çektik. Bizler emek verdik, bizler toprağımızı verdik bu baraja. Bizlere verdikleri sözleri şimdi yerine getirmelerini istiyoruz. Burada birileri çalışacaksa, bizlere söz verdikleri gibi Dalaman'ın halkı çalışmalıdır. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün 300 kişiyle, yarın 5 bin kişiyle bize verilen sözler yerine getirilinceye kadar haklı mücadelemizi devam ettireceğiz."
Eyleme katılanlardan Sultan Uysal, baraj yapılacağı için zeytinliklerinin gittiğini söyledi. Uysal, "Benim eşim iki aydır işsiz. İki tane çocuğum okuyor. Biz çalışmasak bu çocuklarımız nasıl okuyacak? Buraya işçi alınacaksa, kendi işsizlerimiz çalışsın" dedi. Ramazan Karahan adlı vatandaş da, baraj nedeniyle yolun uzamasından kaynaklanan sıkıntıları dile getirdi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Muğla/ Dalaman