"Denize Düşmüş Mülteci Deneyi" Yapan Norveçli Bakan Sosyal Medyada Eleştiri Konusu Oldu
Yunanistan'ın Midilli adasını ziyaret eden Norveç Göçmenlik Bakanı, Türkiye'den botlarla Ege'yi aşmayı hedefleyen mülteciler gibi kurtarılmayı bekledi. Bakanın bu hareketi internette eleştirildi.
Norveç Göçmenlik Bakanı Sylvi Listhaug, Yunanistan'ın Midilli adasını ziyaret etti. Listhaug, girdiği denizde Türkiye'den botlarla Ege Denizi'ni aşmayı hedefleyen mülteciler gibi kurtarılmayı bekledi. Ancak bakanın paylaştığı fotoğraf sosyal medyada tepki topladı. Bakan, birkaç dakika denizde kaldıktan sonra Norveçli güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı. Bakan, yaşadığı tecrübeyi sosyal medya hesabında "çok özel" sözleriyle tanımladı.
SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU OLDU
Sosyal medyadaki yorumcular ise bakanın bu hareketini eleştirdi.
"MÜLTECİLERİ AŞAĞILADI"
Bakanın Facebook sayfasındaki haberine bir yorumcu 'inanılmaz şekilde kötü bir yargılama ve mültecileri aşağılama' ifadelerini kullandı.
GÖÇMENLİK ANLAŞMASI UYARINCA YAPTIRILAN KAMPLARI ZİYARET ETTİ
Twitter kullanıcıları ise Norveçli bakanın söz konusu hareketini 'utanç verici' ve 'utanmaz' olarak yorumladı. Bakan Midilli ziyaretinde AB-Türkiye arasında imzalanan göçmenlik anlaşması uyarınca yaptırılan kampları ziyaret etti.